LotusMala Tigrisszem nyaklánc

A LotusMala Tigrisszem nyaklánc mindamellett, hogy tökéletes eszköz meditációhoz és jógához, még egy gyönyörű ékszerként is funkcionál, amely minden öltözékhez tökéletesen illeszkedik.

A tigrisszem önbizalomnövelő és bátorságnövelő hatású kő.

Nyakláncként hordhatod, vagy a csuklódon többször áttekerve karkötőként.

 • Nagyjából 90 cm hosszú, rugalmas láncra fűzött, 8 mm átmérőjű gyöngyökből áll.
 • Valódi ásványokból, kézzel készített ékszer.
 • Budhista papok által megáldott fűzér.

9 900 Ft

 • A második termék olcsóbb

  • 7900 Ft

Valódi ásványok

Minden ékszer eredeti, természetes és minőségi ásványokból készült

Kézzel készült

Gyakorlott malakészítők, sajátkezűleg állítják össze Indiában és Balin

Megáldott ékszerek

Buddhista papok által megáldott ékszer a spiritualitás biztosítéka

Több, mint egy ékszer

Jelentőségteljes eszköz

A tigrisszem mala egy erőteljes kisugárzású lánc, amit általában a jó szerencse vonzása érdekében használnak. Karakteres megjelenése miatt is nevezik tigrisszemnek, amelyről úgy tartják, hogy megvéd a “gonosz szemtől” is.

Ez a tradicionális buddhista mala ékszer:

Adatok

 • Rugalmas
 • 108 db, 8 mm-es gyöngyök
 • Hosszúság: kb. 90 cm
 • A lótuszvirág az önmegvalósítás szimbóluma
 • Anyagok: drágakövek, természetes tigrisszem, rudraksha magok
 • Fém medál

szerepe

A mala gyöngyöket a hagyományok szerint imádsághoz és meditációhoz használták, de ugyanúgy alkalmazhatóak meghatározott szándékunk bevonzására és összpontosításra is. Tehát nem kell vallásosnak lenned, vagy spirituális gyakorlatokat űznöd ahhoz, hogy legyen egy Malád. Viselheted emlékeztetőül a szándákaid és céljaid eléréséhez, valamint egy nyugodtabb elme, test és szellem megvalósulásának érdekében.

A tigrisszem viselésének jótékony hatásai vannak

Kreatívitás serkentő

Megértőbbé tesz, gondolkodásodat friss kreativitással gazdagítja.

Védelmez

Mélységes belső béke és védettség, érzelmi mélység fejlődik ki a hatására.

Bizalomépítő

Mások iránti bizalom és megértés képességét fejleszti.

Szerencsét hoz

Szerencsehozó kőként ismert, amely segít az üzleti és a pénzügyek helyes áramlásában.

Egészségügyileg előnyös

Erősíti a légutakat és a tüdőt, ezért meghűlés, köhögés, nátha, asztma esetén segítheti a gyógyulást. Idegi betegség, csonttörés esetén is ajánlott.

Bátorít

Aktiválja döntési képességedet. Arra ösztönöz, hogy a meglévő energiádnak bölcsen vedd hasznát.

A tigrisszemet a jószerencse kövének is tartják, amely vonzza az állandó pénzáramlást. Ideális vállalkozók számára, és azoknak, akik először vágnak bele egy üzleti befektetésbe. Szintén megfelel számodra, ha a jövőben karrierváltás szempontjából úgy dolgok, készségek elsajátításán gondolkozol. Hasznos akkor is, ha eltökélten le szeretnéd győzni a félelmeidet különböző megmérettetések alkalmából, pl.: vizsgák, versenyek alatt, előadások tartásakor, értékesítési technikák alkalmazásakor, vagy egy fontos megbeszélésen prezentáláskor.

A tigrisszem ásványról

Az “alakváltó” néven is emlegetett tigrisszem, a bátorság és motiváció köve segít abban, hogy sikeres legyél mindenben, amit csinálsz. Amikor a tigrisszem energiáját használod, kapcsolatba léphetsz az ásványkirályság erőkristályával. Gyakran a félelem kihívást jelenthet a sikereink számára, csapdába csalhat, és átveheti az irányítást az életed felett. A tigrisszem kristály segít átalakítani ezeket a mérgező érzéseket bátorságra és önbizalomra. Segít változtatni a nézőpontodon, így mikor félsz is, láthatod az előrelépés lehetőségét. Amennyiben elkezdenél kételkedni önmagadban, akkor hívd segítségül a tigrisszem kristály erőteljes és stabilizáló energiáját, hogy szenvedélyesebb, bátrabb és elszántabb lehess.
Az egyik leghatékonyabb a szemalakú kövek közül. A tigriszem mindig éber, élességet ad a belső látásnak, és jobb megértőképességet az egyes helyzetek okai és hatásai kapcsán. Arra ösztönöz, hogy okosan használd fel képességeidet, és lehetővé teszi a szétszóródott tudás és információk összevonását egy rendszerezett egészbe. A tigrisszem támogatja az élet minden területén a szükséges változásokat, erősítve a szándékod akaratát és egyértelműségét annak érdekében, hogy ez a legmagasabb szinten nyilvánulhasson meg. Ösztönzi a kreativitást és azt, hogy a felhasználd a tehetségedet és képességeidet. Nagyszerű eszköz a gazdagság stimulálására, és a jó ítélőképességre, ami annak megőrzéséhez szükséges.

A tigrisszem az egyik legősibb talizmán, titokzatos és hatalmas, tisztelt és félt – egy „mindent látó, mindent tudó szem”, amiről úgy tartották, hogy a viselője mindennek a megfigyelésére képes, mindenről tud, még zárt ajtókon keresztül is. Az egyiptomiak ezt használták szemként az isteneiket ábrázoló szobrokon, hogy kifejezzék, Isten mindent lát. Úgy hitték, hogy védelmet nyújt a Nap- és a Föld isteneinek számára.
A mágikus tigrishez, a vadállatok királyához a keleti mitológiában kapcsolódva a Tigriszem bátorságot, nagyságot és hatalom megfelelő felhasználását ábrázolta. A római katonák hordták, hogy eltérítsék az őket célzó fegyvereket, valamint, hogy bátran harcoljanak a csatában. A történelem folyamán a jólét és a vagyon kövének tekintették, amely megóvja a menedéket és tükrözi a mások rosszindulatát.

Nevét un. macskaszemhatásáról (mozgó fénysáv), és színéről kapta. Kvarcban lévő oxidálódott krokidolit szálakból áll. Pár centiméter vastag „táblákban” bányásszák. Legnagyobb lelőhelye Dél-Afrika, de megtalálható még Indiában, Ausztráliában, és az Egyesült Államokban is.

Az általunk kínált Természetes Tigrisszem Lotus Mala készítése során felhasznált tigrisszem kőzet is Ausztráliában, Amerikában került kinyerésre. Ezzel garantálva, hogy a legmagasabb minőségű drágakövekkel ellátott ékszert viselhess.

Minden felhasznált gyöngyünk 100% -ban eredeti drágakőből készült, nem használunk műanyagot vagy üveget (vagy bármilyen más típusú hamis gyöngyöt) a maláinkban. A malakészítő manufaktúra kis mértékben továbbalakítja a gyöngyöket (ami jellemző az egész drágakőiparra), de csak a legjobb minőségű és a legtermészetesebb köveket használjuk fel. A felhasznált természetes anyagoknak köszönhetően a felhasznált kövek színe és mérete eltérhet. Így biztosítva, hogy egy egészen egyedi és természetes drágakakövekből készült malát hordhassál.

A csakrákkal való kapcsolata

A tigrisszem a Földre vonzza a napsugarak energiáit, stimulálva az első, a második és a harmadik csakrát. Támogatja a fizikai életerőt, a praktikusságot és a szélsőségek közötti egyensúly fenntartását.

A tigrisszem csakragyógyító és kiegyensúlyozó hatása

Gyökércsakra

A gyökércsakra a gerinc alján található, a kinetetikus érzésekhez irányítja az energiákatt. Ez a test fizikai és szellemi energiájának alapja. Ha a fizikai energiák nincsenek egyensúlyban, akkor a letargia, az alacsony aktivitási szint, a csekély lelkesedés és az állandó stimuláció igényének tünetei jelentkezhetnek. Ha a szellemi energiák nincsenek egyensúlyban, akkor az ember érzékenynek, a valóságtól távolinak, elrugaszkodottnak érzi magát. Amikor a gyökércsakra egyensúlyban van, a fizikai test visszanyeri erejét és kitartását, és a szellemi energia újjáéled a biztonság és a saját hatalom érzésének formájában. Ez gyakran függetlenséghez és spontán vezetővé váláshoz vezet.

Hasi csakra

A medence csont felett, a szeméremcsonttal szemben elhelyezkedő Hasi csakra irányítja az energiaáramlatot a testben, és itt található a test súlypontja is. Ez a test életerő központja, ellenőrzi az információ áramlását a testből az elmébe és az elmeből a testbe. A belső megérzések, intuíciók és az egyéb “nemlineáris” kommunikáció ebből a csakrából származik. Ha nincs egyensúlyban ez a csakra, akor a zavar, a másoktól való túlzott függőség, az érzelmek elnyomása, az örömre való képtelenség, az érzékiségtől, szextől való félelem és a frusztráció tünetei jelentkezhetnek. Amikor egyensúlyban van, érzed a kecsességet, élvezed az életet, megtapasztalod az árral való sodródás rugalmasságát, és így is teszel jó szellemben.

Köldökcsakra

A Köldökcsakra az energiaelosztó központ és a kapcsolatok csakrája. Ez a csakra a bordák és a köldök között helyezkedik el, ellenőrzi az immunrendszert és az emésztőrendszert. Ha a fizikai energiák kiegyensúlyozottak, akkor erősek vagyunk a fertőzések leküzdésével szemben, mentesek az allergiás reakcióktól, és képesek vagyunk felhasználni az általunk elfogyasztott tápanyagokat. Amikor a lelki energiák nincsenek egyensúlyban, akkor félünk a másokban való csalódás kellemetlenségétől, vagy hogy életünket és örömeinket mások akaratának alárendeljük. Lelkileg, amikor a csakra energiái egyensúlyban vannak, szabadon értelmezzük a világot saját gondolataink és érzelmeink révén, és nem félünk attól, hogy megsértjük mások akaratát.

A tigrisszem az alábbi csillagjegyek szerencseköve

Szűz

A Szüzeket a tigrisszem kivezeti megrekedt gondolkodási struktúrájukból. Élesíti értelmüket, ugyanakkor átsegíti őket a racionális gondolkodás határain.
A tigrisszem segítségével a Szüzek felismerhetik, hogy a külső biztonság iránti túlzott vágy akadályozza fejlődésüket, ezért a biztonságot és bizalmat elsősorban önmagukban kell keresniük.

Oroszlán

A tigrisszem ötvözi a Föld energiáját a Nap energiájával, ezáltal földelt, de magasszintű rezgést hoz létre. A tigrisszem különösen összhangban van az Oroszlán vidám természetével, erőteljes védelmező hatású és elősegíti, hogy erőteljes akaratát konstruktív módon nyilvánítsa meg.
Segít különbséget tenni aközött amire valóban szüksége van, és amire csupán vágyik, ezen kívül támogatja a lelki egységérzetét. A tigrisszem felszínre hozza a rejtett adottságokat és a leblokkolt kreatív képességeket.
A tigrisszem segít abban is, hogy bölcsen használja fel erejét és megtanítja felismerni és a céljai eléréséhez hasznosítani a belső erőforrásokat.
Az Oroszlán jegy szülötteinek erejüket saját maguk megerősítésére kell használni, amelyre a tigrisszem is ösztönöz.

Ikrek

A tigrisszem jó hatással van az Ikrek mozgékony szellemére, ugyanakkor felhívja figyelmüket a tisztán intellektuális megértés határaira is.
Ráébreszti őket arra, hogy a valódi teljességet Önmagukban megtalálhatják.
Ösztönzi őket a magukba pillantásra és elősegíti a bőség és a védettség belső megtapasztalásának útjában álló struktúrák feloldását.

Skorpió

A tigrisszem rendkívüli védelmező köve a Skorpiónak.
A tigrisszem élénkséget és meleget áraszt.
Segít a Skorpiónak befelé tekinteni és felismerni belső korlátait. Nyitottságra és kreativitásra ösztönöz.

Nyilas

A tigrisszem üzenete az eleven melegség. A követ mozgatva vándorló fénysugarat láthatunk, amely bámulatos elevenséget kölcsönöz a Nyilas jegy szülöttjének .
Amikor védelmet keresve túlságosan is az anyagi biztonságra és birtoklásra hagyatkozik, a tigrisszem tudatosítja, mit is keres valójában. A meleget, boldogságot és aranyló bőséget segít megtalálni Önmagában.

A rudraksháról

A rudraksha magok Délkelet-Ázsiában, a fákon nőnek, amelyek áfonyához hasonlítanak. A buddhizmusban és a hinduizmusban a gyöngyökről úgy gondolják, hogy belső nyugalmat, békét biztosítanak, és mentesítenek a negatív gondolkodástól. A gyöngyök az idő múlásával sötétebbek lesznek, mivel felszívják a testen lévő olajokat és az energiát. Úgy tartják, hogy ez még erősebbé teszi a rudrakshát.

Bár a rudraksha magok technikailag nem kövek, mégis erőteljes rezgéseket adnak ki, amelyek típusonként változnak. Az összes rudraksha gyöngy az isteni erőt és annak a fizikai világgal való kapcsolatát szimbolizálja. Ezen a kapcsolaton keresztül érthetőbbé válik az Isten és az emberek közötti komunikáció, lehetővé téve az ember számára, hogy a jólét, a kiteljesedés, a gazdagság és a megnövekedett vitalitás rezgéseivel reagáljon. Nagyban növelik a spirituális energiát, segítik a meditációt és a negatív energia kiküszöbölését.

A maláról

A mala egyszerűen egy gyönygyökből álló fűzér, amit a meditáció során szoktak használni. Egy eszköz, ami segít a mantrák számolásában, és egy tapintható vezérfonálként funkcionál, miközben csendben végezzük a meditációs gyakorlatokat.
A mala gyöngyök sokféle anyagból készülhetnek, de mi csak drágaköveket használunk.

A mala gyöngyöket a jógik és a spiritualitást keresők évezredek óta használják, hogy meditáció közben az elméjük fókuszáltságát fenntartsák. A mala Indiában született meg kb. 3000 évvel ezelőtt (Hindu és buddhista gyökerekkel rendelkezik), és egy speciális stílusú meditáció – az úgy nevezett Japa – közben használták, aminek a jelentése: előad, felmond. A mala kifejezés szanszkrit eredetű szó, ami “meditációs koszorú” jelentéssel bír.

Mi a LotusMalánál megadjuk a lehetőséget neked, hogy olyan eredeti buddhista imádsággyöngyöket viselhess, amelyeket kézell készítettek és buddhista papok áldottak meg Indiában és Balin, az “Istenek szigetén”. Tehát eredeti mala ékszert szerezhetsz be, amelyeket valódi vallási személyek áldottak meg annak érdekében, hogy a lehető legerősebb védelmet nyújtsa, és maximálisan hozzásegítsen a bevonzani kívánt pozitív hatások eléréséhez.

A medálról

Ékszereink nem véletlenül vannak ellátva lótuszt ábrázoló medállal, hiszen az indiai védikus hagyományokban a lótuszvirág a tisztaságot, a szépséget, a termékenységet, a jólétet és a szellemi ébredést jelképezi. Noha a sárban gyökerezik, a lótusz fölé emelkedik, hogy virágozzon a napon. Az isteni szépségű és misztikus lótuszvirágot a tisztaság szimbólumának tekintik, mivel az érintetlen és tisztázatlan homályos vizekből származik, és így társul a szellemi megvilágosodáshoz. A lótusz szimbolizmusa a tudatosság tisztaságára, valamint az átalakulás és az ébredés útjára mutat.
A medál cink ötvözetből készült.

A mala használata

A malákat tradicionálisan imádságok és meditációk alatt alkalmazzák. 

Az emberek különböző okokból használják a malákat. Sokan azért hordják, mert divatos kiegészítőként szolgál a viselete, míg mások pedig imádság közben használják. Sokunk szereti használni meditáció közben, mert a segítségével fókuszált és nyugodt marad az elme. A meditációt be lehet építeni a napi rutinba, ami alapjában véve arra szolgál, hogy megéljük a pillanatot, kapcsolatba kerüljünk Földünkkel és a környezettel, valamint a körülöttünk lévő emberekkel. Segít lelassítani és nyugodt pillanatot teremteni, miközben átgondolhatjuk, hogy mi is pontosan amit csinálunk.

A malával való meditálással kapcsolatban az a legnagyszerűbb dolog, hogy segít egyesíteni mind a szent hangok előadásának, az akupresszúrának, a drágakő terápiának és a mély meditációnak a gyakorlatát. Széles körben hitt dolog, hogy ha valaki használja a malát meditációra, és minden gyöngyön keresztülviszi a gyakorlatot, akkor megvilágosodásra lel.

Különböző ujjak használata a mala gyöngyökön, meditáció közben:

Minden egyes ujjunkon kölönböző akupresszúrás pontok vannak, amelyek az agy és a test különböző pontjait kötik össze. A gyöngyök a meridiánpontokat nyomják az ujjak oldalán, az ujjhegy és a felső csukló közötti középpontban. Az egyes ujjak meridiánpontjainak tulajdonságai:

Jóga közben:

Láttál már gyöngyökből álló jóganyakláncot és elgondolkodtál azon, hogy mi lehet a jelentősége? Nos, a mala gyöngyök használata különösen fontosak a jóga hatodik és hetedik főtagjának a gyakorlásában: dharana (koncentráció), dhyana (meditáció). A mala gyöngy ujjak között tartása egyszerű tudatosságot kölcsönöz a mantra ismétlése közben. A gyöngyök segítenek tisztán tartani az elmét a zavaró tényezőktől és a külső körülményektől. Ez a gyakorlat a koncentráció folyamatos áramlásához vezet.

Vásárlói vélemények

Vásárlói Vélemény
5,0 12 értékelés alapján
Írd meg a véleményed!

Köszönjük, hogy benyújtott egy felülvizsgálatot!

A bemenete nagyon nagyra értékelik. Ossza meg barátaival, hogy élvezhessék azt is!

Filter Reviews:
TE
10. 16. 2020
Tóthpál E.
Hungary Hungary
Ajánlom ezt a terméket
Felülmúlta a várakozásom. :)

Igazán szép és minőségi a termék. Bátran ajánlom. Teljes mértékben elégedett vagyok a termékkel.

A
05. 05. 2020
Anna
Hungary Hungary
Ajánlom ezt a terméket
Jó, hogy rátaláltam :)

Jó, hogy rátaláltam :) Szeretem hordani, mert segít összpontosítani mindig a feladatokra. Meditálni is könnyű vele és még gyönyörű is :) Köszönöm!

H
05. 05. 2020
Hanna
Hungary Hungary
Ajánlom ezt a terméket
Vizsgákra készüléskor nagyon sokat segít.

Vizsgákra készüléskor nagyon sokat segít. mindig velem van a suliban is.. Nagyon jó döntés volt megvenni :)

B
05. 05. 2020
Bálint
Hungary Hungary
Ajánlom ezt a terméket
Nagyon jól jön ezekben a napokban.

Nagyon jól jön ezekben a napokban. Kevésbé érzem magam stresszesnek a vizsgák miatt. Gyors volt a kiszállítás is, nagyon elégedett vagyok. Köszönöm!

Á
05. 05. 2020
Ádám
Hungary Hungary
Ajánlom ezt a terméket
Na

Nagyszerű. Tanuláskor mindig rajtam van. Segít a fókuszálásban, nem kalandoznak el a gondolataim olvasás közben. Bátran ajánlom mindenkinek! Ádám

Gyakori kérdések

Bárki! A malák hagyományosan  meditációs segédeszközök. Egy gyöngyfüzér, amely segít fókuszálni. Gyönyörű ékszerkiegészítő is egyben, amely a nap folyamán segít bevonzani a kívánt hatásokat. Amennyiben erőt, szeretetet és további számos pozitív behatást szeretnél birtokolni, egyszerűen viseld az egyik ékszert és segít ezen dolgok sugalmazásában. 

Minden egyes ékszert gyakorlott malakészítők állítanak össze Indiában, Balin, tradicionális technikákat alkalmazva. A láncokon kézi csomózással rögzítik fel a gyöngyöket – ez a mala egyik hiteles vonása. Mindegyik mala lánc és karkötő igazi drágakövek felhasználásával készült (nem használunk műanyagot vagy festett üveget). 

Mivel mindegyik ékszer kézzel készül, drágakövek felhasználásával, ezért mindegyik gyöngy különbözik valamilyen szinten egymástól, minden mala egyedi. Néha a drágaköveken sötétebb, világosabb foltok jelentkeznek, amelyek megjelenése természetes. Mivel nem festettek, ezért lesznek színeltérések a gyöngyök között.

A méretek minden termék leírásában fel vannak tüntetve. Kérünk, vedd figyelembe, hogy mindegyik mala egyedileg, kézzel készített, ezért a méretek hozzávetőlegesek!

A mala gyöngyök tiszteletet és törődést igényelnek, ezért azt javasoljuk, hogy időnként mosd meg őket meleg vízzel és környezetbarát szappannal. Ha szükséges, be is áztathatod egy éjszakára, és puha kefével eltávolíthatod a gyöngyökről a szennyeződéseket. Viszont ne felejtsd el teljesen megszárítani, mielőtt újra hordanád! 

A megrendelt termékét az MPL (Magyar Posta) szállítja neked a megadott címre, vagy a kiválasztott Posta Pontra, illetve Posta Csomagpontra. A megérkezéséről e-mail értesítőt is küldünk.