LotusMala Rózsakvarc nyaklánc

A LotusMala Rózsakvarc nyaklánc mindamellett, hogy tökéletes eszköz meditációhoz és jógához, még egy gyönyörű ékszerként is funkcionál, amely minden öltözékhez tökéletesen illeszkedik.

A rózsakvarc a szív és a szeretet fényét tükrözi!

Nyakláncként hordhatod, vagy a csuklódon többször áttekerve karkötőként.

 • Nagyjából 90 cm hosszú, rugalmas láncra fűzött, 8 mm átmérőjű gyöngyökből áll.
 • Valódi ásványokból, kézzel készített ékszer.
 • Budhista papok által megáldott fűzér.

9 900 Ft

 • A második termék olcsóbb

  • 7900 Ft

Valódi ásványok

Minden ékszer eredeti, természetes és minőségi ásványokból készült

Kézzel készült

Gyakorlott malakészítők, sajátkezűleg állítják össze Indiában és Balin

Megáldott ékszerek

Buddhista papok által megáldott ékszer a spiritualitás biztosítéka

Több, mint egy ékszer

Jelentőségteljes eszköz

A rózsakvarc arra bátorítja a szívet, hogy megossza és befogadja a szeretetet. Egy kapcsolatban a másik iránti bizalmat és a feltétel nélküli szeretetet erősíti. A szív stimulálásával és kitárásával elősegíti önmagunk szeretetét, ösztönzi az önbocsánatot és önmagunk elfogadását.

Ez a tradicionális buddhista mala ékszer:

Adatok

 • Rugalmas
 • 108 db, 8 mm-es gyöngyök
 • Hosszúság: kb. 90 cm
 • A lótuszvirág az önmegvalósítás szimbóluma
 • Anyagok: drágakövek, természetes rózsakvarc, rudraksha magok
 • Fém medál

szerepe

A mala gyöngyöket a hagyományok szerint imádsághoz és meditációhoz használták, de ugyanúgy alkalmazhatóak meghatározott szándékunk bevonzására és összpontosításra is. Tehát nem kell vallásosnak lenned, vagy spirituális gyakorlatokat űznöd ahhoz, hogy legyen egy Malád. Viselheted emlékeztetőül a szándákaid és céljaid eléréséhez, valamint egy nyugodtabb elme, test és szellem megvalósulásának érdekében.

A rózsakvarc viselésének jótékony hatásai vannak

A szeretet köve

Fokozza a romantikát, a termékenységet. Érzelmi ridegség ellen, negatív rezgések és energiák ellen is ajánlott.

Jó hatású a gyermekekre

Szeretetteljes rezgésével óvja őket, hogy gyermekien tiszta lelkük teljes pompájában kinyílhasson és kibontakozhasson a világ felé.

Gyengédséget hoz

Kellemes rózsaszíne beleélőképességet, szelídséget, gyengédséget ébreszt. Finom rezgéseivel beburkolja a lelket

Nyugtató hatású

Nyugalmat hoz a rossz időszakok idején. Segít kiüríteni a negatív gondolatokat és melegséget, gyengédséget ébreszt benned, hogy újra tudj szeretni

Egészségügyileg előnyös

Nyugtató és csillapító hatással van a szívre. Vérszegénység ellen, mozgási és egyensúlyzavarok kiküszöbölésére, női betegségek esetén, asztmás panaszok ellen segít.

Alvás segítő

Alvászavarok, álmatlanság esetében segít. Rémálmok esetében megszünteti és szeretetté alakítja az agressziót.

A rózsakvarc ásványról

A gyönyörűen szép rózsaszínű kvarc, enyhe pink esszenciájával a szív köve, a feltétel nélküli szeretet kristálya. Lágy nőies energiáját hordozza az együttérzésnek és a békének, a gyengédségnek és a gyógyulásnak, a táplálásnak és a kényelemnek.
A Szívkőnek nevezett ásványt már ie. 600-ban szeretet szimbólumaként használták, és manapság is a kapcsolatok fontos talizmánjaként tartják számon. Nagyon hatékonyan vonzza az új szerelmet, a romantikát és az intimitást. Szorosabb kapcsolatépítő hatása van a család és a barátok körében. Támogatja a csoportokon és a közösségeken belüli kapcsolatokat, és magas fokú összehangoltságot tanusít a Földdel, a Világegyetemmel és Istennel.
A romantikus szerelmen túl, a rózsakvarc jelentése szorosan kapcsolódik az együttérzéshez és a feltétlen szeretethez. A sokoldalúsága és a kedves, szerteágazó energiája miatt a rózsakvarc az egyik legnépszerűbb gyógyító kristályként van számontartva. Sok kezdő kristálygyógyító veszi igénybe ezt az ásványt, ami segít felerősíteni a szeretet minden fajtáját, kezdeve a saját magunk szeretetétől a mások szeretetéig. Ez a kő a feltétlen szeretet energiáját felhasználva segíti a tudatodat egy magasabb szintre emelni. Magas frekvenciája segít a megbocsátásban azáltal, hogy több pozitív nézőpontból is meglátod és ezáltal megérted a különböző szituációkat.

A rózsakvarc a szépség iránti szeretetre is ösztönöz önmagunkkal, másokkal és a természettel kapcsolatban. Különös tekintettel arra a szeretetre, amely serkenti a képzeletét – a művészet, a zene és az írás tekintetében. Az ókori kultúrákban nagyra tartották a fizikai szépsége miatt. Az egyiptomi sírokból sok rózsakvarc követ kimentettek, mivel az egyiptomiak és a rómaiak az arcbőr megtisztítására és a ráncok kezelésére használták fel. Olyan jelentőségteljes kő volt, amelyet a tibeti és a keleti kultúrák tiszteletben tartottak, és manapság is Kína egyik legfontosabb faragványköve.
Egy másik legenda szereint Adonisz és Afrodité vére közösen áztatta a rózsakvarc kövét, és ettől színeződött a jellegzetes rózsaszínűre a kristály. Ez a legenda emlékeztet minket a rózsakvarc szerelemmel alkotott kapcsolatára. Az ősi amerikai kultúrákban a követ a negítv érzelmek – mint a harag, düh és csalódottság – lecsillapítására használták, és helyettük új, harmónikus érzelmek szeretetét táplálta.

A rózsakvarc elnevezését a színéről kapta, melyet a kvarcba épült titán és a kis mennyiségű mangán biztosít. A napfénytől kissé kifakulhat.
Leggyakoribb előfordulási helyei: Brazília, Madagaszkár, India,  Egyesült Államok.

Az általunk kínált Természetes Rózsakvarc Lotus Mala készítése során felhasznált rózsakvarc kőzet is Brazíliában, Amerikában került kinyerésre. Ezzel garantálva, hogy a legmagasabb minőségű drágakövekkel ellátott ékszert viselhess.

Minden felhasznált gyöngyünk 100% -ban eredeti drágakőből készült, nem használunk műanyagot vagy üveget (vagy bármilyen más típusú hamis gyöngyöt) a maláinkban. A malakészítő manufaktúra kis mértékben továbbalakítja a gyöngyöket (ami jellemző az egész drágakőiparra), de csak a legjobb minőségű és a legtermészetesebb köveket használjuk fel. A felhasznált természetes anyagoknak köszönhetően a felhasznált kövek színe és mérete eltérhet. Így biztosítva, hogy egy egészen egyedi és természetes drágakakövekből készült malát hordhassál.

A csakrákkal való kapcsolata

A rózsakvarc tulajdonságai más előnyökkel is járnak, ilyen például a bölcsesség ösztönzése, aminek segítségével elmélyítheted kapcsolatodat a partnereddel. A szívcsakra megnyitásával és aktiválásával a rózsakvarc kő segíthet felismerni együttérző képességedet. A kő érzelmi gyógyító ereje abból fakad, hogy segít neked kiengedni a mérgező energiákat és érzelmeket, amelyek benned ragadtak. A rózsakvarc tulajdonságai természetesen változnak, a víz elemeivel való kapcsolata miatt. Úgy is szokták mondani, hogy ez a gyógyító ásvány a víz gyengéd rezgéseivel és tisztító hatásával elmossa a negítív energiákat.

A rózsakvarc csakragyógyító és kiegyensúlyozó hatása

Szívcsakra

A rózsakvarc Szívcsakra kő, amely megnyitja a szívet és lehetővé teszi neked, hogy helyreállítsd a bizalmad és tovább lépj. Amennyiben a múlt negatív dolgain rágódsz, ez az ásvány segít abban, hogy lecsereéld azokat a sötét érzelmeket a meghatározott szeretet pozitív és tiszta gondolataival. Segít neked, hogy elfogadd a múltad, ami lehetővé teszi az érzelmi sebek begyógyulását, és megújult bizalommá alakuljanak át.
Az érzelmeid lenyugtatásával a szívcsakrát egyensúlyi állapotba helyezi. Puha, nőies energiája visszahozza az érzékenységet ebbe az energiaközpontba. A rózsakvarc leckéje az, hogy összehangoljon a szeretet energiájával az élet minden területén, hogy mindenre képes legyél, ha szeretetből cselekszel.
A szívcsakra a mellkas középpontja közelében helyezkedik el, és szabályozza a külső világgal való interakciónkat, ellenőrzi, hogy mit fogadunk be és minek állunk ellen. Kiegyensúlyozó képességet ad nekünk abban, hogy önmaguk lehessünk, és segít megérteni saját igényeinket és érzelmeinket. Az érzelmi kapcsolatok hanyatlásával és áramlásaival kapcsolatban is segít, megérthetjük azok ciklikus természetét és elfogadhatjuk a változásokat.
A rózsakvarc egyensúlyba helyezi a jing-jang energiát is, ami folytán az összes többi csakra harmóniába és egységbe kerül a szívvel. A halvány piros sugarainak erejével a stimulálja a Gyökércsakrát is, ami segít a test fiatalításában.

A rózsakvarc az alábbi csillagjegyek szerencseköve

Bika

A rózsakvarc összhangban van a Bika lelkének mélyén rejlő gyengéd szeretettel és segít azt felszínre hozni.
Meggyógyítja sebzett szívét és segít abban, hogy a sérüléstől való félelem nélkül tárulkozhasson fel mások előtt. Mélyíti az életörömét és segít felfedeznie a természetben, a művészetben és a másik emberben rejlő szépséget.
A rózsakvarc élénkíti a Bika csillagjegy szülöttének alkotóerejét is.

Oroszlán

A rózsakvarc az Oroszlán jegy szülöttének legfontosabb érzelmi segítő köve! Az Oroszlán jegy szülötte intenzív érzelmekkel rendelkezik, különösen a szerelemmel és szexualitással kapcsolatban. Nem könnyű elrejtenie érzelmeit, viszont annál könnyedébben juttatja őket kifejezésre. Büszke természete miatt hajlamos ragaszkodni érzelmi fájdalmaihoz és a szerzett sebeivel méltóságteljesen elvonulni. A rózsakvarc hatékony segítség, magába szívja és átalakítja fájdalmát miközben meglágyítja a sérelmet okozó személy iránti érzéseit.

Mérleg

A rózsakvarc abban segít a Mérlegnek, hogy felfedezze saját belső harmóniáját és képes legyen ezt másokkal is megosztani.
Szeretetteljes sugárzásával begyógyítja a Mérlegek lelki sebeit, gyengéd szeretetet és életörömöt ébreszt. Mélyíti a harmonikus formák, színek és hangok felett érzett különleges örömét és Őt magát is a művészetek irányába tereli.

A rudraksháról

A rudraksha magok Délkelet-Ázsiában, a fákon nőnek, amelyek áfonyához hasonlítanak. A buddhizmusban és a hinduizmusban a gyöngyökről úgy gondolják, hogy belső nyugalmat, békét biztosítanak, és mentesítenek a negatív gondolkodástól. A gyöngyök az idő múlásával sötétebbek lesznek, mivel felszívják a testen lévő olajokat és az energiát. Úgy tartják, hogy ez még erősebbé teszi a rudrakshát.

Bár a rudraksha magok technikailag nem kövek, mégis erőteljes rezgéseket adnak ki, amelyek típusonként változnak. Az összes rudraksha gyöngy az isteni erőt és annak a fizikai világgal való kapcsolatát szimbolizálja. Ezen a kapcsolaton keresztül érthetőbbé válik az Isten és az emberek közötti komunikáció, lehetővé téve az ember számára, hogy a jólét, a kiteljesedés, a gazdagság és a megnövekedett vitalitás rezgéseivel reagáljon. Nagyban növelik a spirituális energiát, segítik a meditációt és a negatív energia kiküszöbölését.

A maláról

A mala egyszerűen egy gyönygyökből álló fűzér, amit a meditáció során szoktak használni. Egy eszköz, ami segít a mantrák számolásában, és egy tapintható vezérfonálként funkcionál, miközben csendben végezzük a meditációs gyakorlatokat.
A mala gyöngyök sokféle anyagból készülhetnek, de mi csak drágaköveket használunk.

A mala gyöngyöket a jógik és a spiritualitást keresők évezredek óta használják, hogy meditáció közben az elméjük fókuszáltságát fenntartsák. A mala Indiában született meg kb. 3000 évvel ezelőtt (Hindu és buddhista gyökerekkel rendelkezik), és egy speciális stílusú meditáció – az úgy nevezett Japa – közben használták, aminek a jelentése: előad, felmond. A mala kifejezés szanszkrit eredetű szó, ami “meditációs koszorú” jelentéssel bír.

Mi a LotusMalánál megadjuk a lehetőséget neked, hogy olyan eredeti buddhista imádsággyöngyöket viselhess, amelyeket kézell készítettek és buddhista papok áldottak meg Indiában és Balin, az “Istenek szigetén”. Tehát eredeti mala ékszert szerezhetsz be, amelyeket valódi vallási személyek áldottak meg annak érdekében, hogy a lehető legerősebb védelmet nyújtsa, és maximálisan hozzásegítsen a bevonzani kívánt pozitív hatások eléréséhez.

A medálról

Ékszereink nem véletlenül vannak ellátva lótuszt ábrázoló medállal, hiszen az indiai védikus hagyományokban a lótuszvirág a tisztaságot, a szépséget, a termékenységet, a jólétet és a szellemi ébredést jelképezi. Noha a sárban gyökerezik, a lótusz fölé emelkedik, hogy virágozzon a napon. Az isteni szépségű és misztikus lótuszvirágot a tisztaság szimbólumának tekintik, mivel az érintetlen és tisztázatlan homályos vizekből származik, és így társul a szellemi megvilágosodáshoz. A lótusz szimbolizmusa a tudatosság tisztaságára, valamint az átalakulás és az ébredés útjára mutat.
A medál cink ötvözetből készült.

A mala használata

A malákat tradicionálisan imádságok és meditációk alatt alkalmazzák. 

Az emberek különböző okokból használják a malákat. Sokan azért hordják, mert divatos kiegészítőként szolgál a viselete, míg mások pedig imádság közben használják. Sokunk szereti használni meditáció közben, mert a segítségével fókuszált és nyugodt marad az elme. A meditációt be lehet építeni a napi rutinba, ami alapjában véve arra szolgál, hogy megéljük a pillanatot, kapcsolatba kerüljünk Földünkkel és a környezettel, valamint a körülöttünk lévő emberekkel. Segít lelassítani és nyugodt pillanatot teremteni, miközben átgondolhatjuk, hogy mi is pontosan amit csinálunk.

A malával való meditálással kapcsolatban az a legnagyszerűbb dolog, hogy segít egyesíteni mind a szent hangok előadásának, az akupresszúrának, a drágakő terápiának és a mély meditációnak a gyakorlatát. Széles körben hitt dolog, hogy ha valaki használja a malát meditációra, és minden gyöngyön keresztülviszi a gyakorlatot, akkor megvilágosodásra lel.

Különböző ujjak használata a mala gyöngyökön, meditáció közben:

Minden egyes ujjunkon kölönböző akupresszúrás pontok vannak, amelyek az agy és a test különböző pontjait kötik össze. A gyöngyök a meridiánpontokat nyomják az ujjak oldalán, az ujjhegy és a felső csukló közötti középpontban. Az egyes ujjak meridiánpontjainak tulajdonságai:

Jóga közben:

Láttál már gyöngyökből álló jóganyakláncot és elgondolkodtál azon, hogy mi lehet a jelentősége? Nos, a mala gyöngyök használata különösen fontosak a jóga hatodik és hetedik főtagjának a gyakorlásában: dharana (koncentráció), dhyana (meditáció). A mala gyöngy ujjak között tartása egyszerű tudatosságot kölcsönöz a mantra ismétlése közben. A gyöngyök segítenek tisztán tartani az elmét a zavaró tényezőktől és a külső körülményektől. Ez a gyakorlat a koncentráció folyamatos áramlásához vezet.

Vásárlói vélemények

Vásárlói Vélemény
5,0 23 értékelés alapján
5 ★
100% 
23
4 ★
0% 
0
3 ★
0% 
0
2 ★
0% 
0
1 ★
0% 
0
100az értékelők ezt a terméket javasolják Írd meg a véleményed!

Köszönjük, hogy értékelte a terméket!

Véleménye nagyon fontos számunkra. Ossza meg barátaival tapasztalatait!

Filter Reviews:
IG
10. 01. 2020
Istvánné G.
Hungary Hungary
Ajánlom ezt a terméket

Szép, az kaptam amit vártam.

Nagyon szeretem a terméket. Még egy kicsit szoros, ha teljesen a kezemre tekerem, de később biztos tágul. Nagyon tetszik, és segít a mindennapjaimban.

A
05. 06. 2020
Anonymous
Ajánlom ezt a terméket

meseszép

Imádom a kezemben tartani, nagyon jó érzés

K
05. 03. 2020
Karola
Hungary Hungary
Ajánlom ezt a terméket

Gyönyörű

Gyönyörű. Mióta hordom úgy érzem, hogy sokkal sokkal nyugodtabb vagyok, és hogy szeretet vesz körül :)

Z
05. 03. 2020
Zsuzsi
Hungary Hungary
Ajánlom ezt a terméket

A kvarc annyira szép

A kvarc annyira szép és sima. Kiváló karkötőnek és nyakláncnak is. Zsuzsi

M
05. 03. 2020
Mariann
Hungary Hungary
Ajánlom ezt a terméket

A színe gyönyörű

A színe gyönyörű, az eszüst medál fényessége pedig káprázatosan kiegészíti a kvarc pinkségét. Masszívnak tűnik nagyon, egyáltalán nem félek, hogy a zsineg elszakad. Hamarosan fogok egy másikat is rendelni. Nagyon gyors volt a házhozszállítás is! Mariann

Gyakori kérdések

Bárki! A malák hagyományosan  meditációs segédeszközök. Egy gyöngyfüzér, amely segít fókuszálni. Gyönyörű ékszerkiegészítő is egyben, amely a nap folyamán segít bevonzani a kívánt hatásokat. Amennyiben erőt, szeretetet és további számos pozitív behatást szeretnél birtokolni, egyszerűen viseld az egyik ékszert és segít ezen dolgok sugalmazásában. 

Minden egyes ékszert gyakorlott malakészítők állítanak össze Indiában, Balin, tradicionális technikákat alkalmazva. A láncokon kézi csomózással rögzítik fel a gyöngyöket – ez a mala egyik hiteles vonása. Mindegyik mala lánc és karkötő igazi drágakövek felhasználásával készült (nem használunk műanyagot vagy festett üveget). 

Mivel mindegyik ékszer kézzel készül, drágakövek felhasználásával, ezért mindegyik gyöngy különbözik valamilyen szinten egymástól, minden mala egyedi. Néha a drágaköveken sötétebb, világosabb foltok jelentkeznek, amelyek megjelenése természetes. Mivel nem festettek, ezért lesznek színeltérések a gyöngyök között.

A méretek minden termék leírásában fel vannak tüntetve. Kérünk, vedd figyelembe, hogy mindegyik mala egyedileg, kézzel készített, ezért a méretek hozzávetőlegesek!

A mala gyöngyök tiszteletet és törődést igényelnek, ezért azt javasoljuk, hogy időnként mosd meg őket meleg vízzel és környezetbarát szappannal. Ha szükséges, be is áztathatod egy éjszakára, és puha kefével eltávolíthatod a gyöngyökről a szennyeződéseket. Viszont ne felejtsd el teljesen megszárítani, mielőtt újra hordanád! 

A megrendelt termékét az MPL (Magyar Posta) szállítja neked a megadott címre, vagy a kiválasztott Posta Pontra, illetve Posta Csomagpontra. A megérkezéséről e-mail értesítőt is küldünk.