LotusMala Obszidián karkötő

A LotusMala Obszidián karkötő mindamellett, hogy tökéletes eszköz meditációhoz és jógához, még egy gyönyörű ékszerként is funkcionál, amely minden öltözékhez tökéletesen illeszkedik.

Az obszidián egy védőkő, amely taszítja a negativitást és eloszlatja a szeretet nélküli gondolatokat.

Nagyszerű választás, ha a kisebb darabokat szereted, hiszen ugyanazokat az előnyös tulajdonságokat hordozza magával, mint a hosszabb mala lánc.

 • Rugalmas láncra fűzött, 8 mm átmérőjű gyöngyökből áll.
 • Valódi ásványokból, kézzel készített ékszer.
 • Budhista papok által megáldott fűzér.

5 900 Ft

Törlés

Valódi ásványok

Minden ékszer eredeti, természetes és minőségi ásványokból készült

Kézzel készült

Gyakorlott malakészítők, sajátkezűleg állítják össze Indiában és Balin

Megáldott ékszerek

Buddhista papok által megáldott ékszer a spiritualitás biztosítéka

Több, mint egy ékszer

Jelentőségteljes eszköz

Az aranyfényű obszidián pajzsként véd a negatívitástól.
Erőteljes tisztító hatással is rendelkezik.
Kiválóan segít felszabadítani a mindennapi életben felhalmozódott feszültséget, beleértve a mások irányában érzett neheztelést, félelmet és haragot.

Ez a tradicionális buddhista mala ékszer:

 • A tökéletes eszközök jógához, meditációhoz, spirituális gyakorlatokhoz
 • Természetes aranyfényű obszidián gyöngyökből készült, hogy segítsen eloszlatni a negatív gondolatokat
 • Rudraksha gyöngyöket is tartalmaz, amelyek növelik a spirituális energiát
 • Lótusz medállal díszített, ami a lét virágzását szimbolizálja
 • Nyakláncként és karkötőként is hordható
 • Segít bevonzani a kívánt pozitív energiákat

Adatok

 • Rugalmas
 • 8 mm-es gyöngyök
 • Hosszúság: 13-20 cm
 • A lótuszvirág az önmegvalósítás szimbóluma
 • Anyagok: drágakövek, természetes aranyfényű obszidián, rudraksha magok
 • Fém medál

szerepe

A mala gyöngyöket a hagyományok szerint imádsághoz és meditációhoz használták, de ugyanúgy alkalmazhatóak meghatározott szándékunk bevonzására és összpontosításra is. Tehát nem kell vallásosnak lenned, vagy spirituális gyakorlatokat űznöd ahhoz, hogy legyen egy Malád. Viselheted emlékeztetőül a szándákaid és céljaid eléréséhez, valamint egy nyugodtabb elme, test és szellem megvalósulásának érdekében.

Az obszidián viselésének jótékony hatásai vannak

Utat nyit önnön mélységeidbe

Segít kideríteni, hogy ki is vagy valójában. Eloszlatja az érzelmi blokkokat és az ősi traumákat.

Indiánok amulettje

A maják és az aztékok nagyobb becsben tartották, mint az aranyat. Ékszereket és fegyvereket is készítettek belőle.

problémák gyökeréig juttat

Világosságot biztosít a tudatnak. Egyértelművé teszi, mi is húzódik meg igazából a mentális kimerültség és a rendellenesség mögött.

ego segítő

Enyhíti az értéktelenség érzését. Segít kikerülni a tudatos ego állította csapdából, és ellát a spirituális irányításhoz szükséges tudással.

Emésztést segítő

Segít bármit “megemészteni”, amit nehéz elfogadni, és jótékony hatással van a fizikai emésztésre is.

Egészségügyileg előnyös

Felfedi a rendellenesség okát. Izületi problémák ellen segít. Hasznára van a keringésnek. 

Az obszidián ásványról

Az obszidián természetes vulkanikus üveg, amely akkor keletkezik, amikor a láva olyan gyorsan megszilárdul, hogy az ásványi kristályoknak nincs idejük növekedni. Az Obszidián név egyszerűen üveges textúrára utal. Az obszidiánok többsége összetételében hasonló a riolithoz, és általában a riolit kupolák és áramlások külső szélein található meg. Az obszidián jellemzően koromfekete, bár a hematit (vas-oxid) jelenléte vörös és barna árnyalatokat szül, és az apró gázbuborékok beépülése aranyszínű fényt eredményezhet.

A vulkanikus üvegkövet a maja kereskedők használták a kereskedelemben, még Kr.e. 100 évvel ezelőttig. Tekintettel a területen található obszidiánok sokaságára és magas értékére, a legértékesebbnek tartották, míg érdekes módon a számunkra ismert nemesfémek, például az arany, soha nem játszottak kulcsfontosságú szerepet a maja társadalomban.

Amikor a spanyol hódítók először vetették meg a lábukat a maja vidékeken, elbűvölte őket ez az ősi civilizáció. Hiszen kézművességében és tudományaiban, például az asztrológiában és a fizikában nagyon fölényesnek tűntek, annak ellenére, hogy a külvilág számára ismeretlen volt, és zárkózottan éltek. A maja technológia központi eleme egy speciális kő volt, mely Obsidianus néven vált ismertté, és rendkívül sokrétűen használták.

Az obszidián nagyon éles szélű kőzettöredékeket képes előállítani. Valójában annyira éles, hogy ma is használják a sebészeti eszközökben. Az ősi mexikói kultúrában ezt a követ Itlinek hívták, szó szerint a kő istenének, mivel fegyverek gyártására használták háborúk során, valamint vágóeszközöket is készítettek belőle mindennapi használatra.

A drágakő központi szerepet töltött be az ékszerekben és a rituális tárgyakban. Ma is széles körben úgy gondolják, hogy az obszidián egy védőkő, amely véd a negatív energiától. Tekintettel az élességére, úgy tekintik, hogy a kő a sötétbe vájja magát az igazság feltárásának érdekében.

Az ékszerkereskedelemben használt obszidián legtöbbjét az Egyesült Államokban állítják elő.

Az általunk kínált LotusMala Obszidián nyaklánc készítése során felhasznált aranyfényű obszidián kőzet is az Egyesült Államokban került kinyerésre. Ezzel garantálva, hogy a legmagasabb minőségű drágakövekkel ellátott ékszert viselhess.

Minden felhasznált gyöngyünk 100% -ban eredeti drágakőből készült, nem használunk műanyagot vagy üveget (vagy bármilyen más típusú hamis gyöngyöt) a maláinkban. A malakészítő manufaktúra kis mértékben továbbalakítja a gyöngyöket (ami jellemző az egész drágakőiparra), de csak a legjobb minőségű és a legtermészetesebb köveket használjuk fel. A felhasznált természetes anyagoknak köszönhetően a felhasznált kövek színe és mérete eltérhet. Így biztosítva, hogy egy egészen egyedi és természetes drágakakövekből készült malát hordhassál.

A csakrákkal való kapcsolata

Az obszidián csakragyógyító és kiegyensúlyozó hatása

Gyökércsakra

Ha a gyökércsakra nincs egyensúlyban, akkor harciasan és agresszíven viselkedhetsz másokkal. Obszidiánnal a kezedben képes lehetsz enyhíteni az ADHD vagy az ADD tüneteit. Csökkenti a túlzott birtoklás iránti vágyat, amely folyamatos izgalomra vagy manipulációra késztet.
Használd ezt a követ arra, hogy felébreszd tudatodat a múltbeli tehetségeid felől, és hogy enyhítsd a nem kívánt félelmeket.
Kiegyensúlyozza a keringési, reproduktív rendszert, és növeli az alsó végtagok és a medence működését.

Szakrális csakra

Ha a szakrális csakra nincs egyensúlyban, akkor érzelmileg túlfűtött, arrogáns vagy önző lehetsz. Ezzel a kővel képes leszel legyőzni azt a bizalmatlanságot, amelyet mások szándékaival szemben tanúsítasz. Abbahagyhatod az állandó aggódást afelől, hogy az emberek rossz szándékkal beszélnek rólad.
Az obszidián segít, hogy  kevésbé a szexualitásod vezéreljen, örömet adva és kielégítve, valamint megértve vágyaidat.
Segíteni fog a reproduktív és izomrendszereddel kapcsolatos esetleges problémák gyógyításában. Ez a kő eltávolítja a nem kívánt méreganyagokat a fizikai testből.

Napfonat csakra

Ha a napfonat csakra nincs egyensúlyban, akkor kritikusnak érezheted magadat mások iránt, zaklató természetűnek és állandó változási kényszert érezhetsz. Úgy érezheted, hogy nem ismerik el az elért eredményeidet, vagy nehezen tuddsz új feladatokat megugrani.
Helyezd az ásványt a napfonat csakrára, hogy empátiát juttasson életedbe és fokozza a pszichés képességeidet. Megnyitja az igényesség képességeit is.
Segíteni fog az emésztőrendszer, a gyomor, a máj és az epehólyag betegségeinek gyógyításában. Akkor használd, ha meg akarod találni a betegség valódi okát.

Torokcsakra

Ha a torokcsakra nincs egyensúlyban, hiperaktív, uralkodó, vagy fanatikus lehetsz politikai vagy vallási nézeteiddel kapcsolatban. Lehet, hogy ellenállsz bármilyen változásnak, és lassan reagálsz a feladatokra.
Ezzel a kővel a kezedben javulni fog a tisztánlátási képességed. A torokcsakrára helyezve ez a kő ösztönözni fogja a kreatív képességeidet. Segíteni fog, hogy meg tudd védeni az igazadat.
Segít a torok, a nyelőcső, a száj, a fogak és a légzőrendszer egészségének javításában és fenntartásában.

Harmadik szem csakra

Ha a harmadik szem csakra kiegyensúlyozatlan, akkor túl érzékeny lehetsz a mások rólad alkotott véleményére.  Lekicsinyíted mások viselkedését, hogy jobban érezd magad. Türelmetlenkedhetsz  másokkal. Irigykedhetsz mások sikerére, a sajátjaidat viszont nem tudod elismerni.
Ezzel a kővel megnyithatod és javíthatod intuitív érzékeléseidet, kreatív képzelőerődet és a vizualizációs képességeidet.
Használata segít egyensúlyba hozni a bal és a jobb agyféltekét az agyad számára. Ösztönzi az orrmelléküregek, a szem, a fül és az arc jó egészségét.

Az obszidián az alábbi csillagjegyek szerencseköve

Skorpió

Az obszidián a Skorpió képességeinek felel meg, aki felderíti tudatalattija mélyén rejtőző derűs és árnyoldalait, önnön alkotó erőit.
Az obszidián segíti a Skorpiót, amikor sorsa azt követeli: „Halj meg és legyél!” Elkíséri belső utazásaira és segíti, hogy ezekből új életet, erőt és bizonyosságot nyerjen.

Nyilas

Az obszidián elvezeti a Nyilast Önnön mélységeibe, szembesíti eredeti alkotóerejével és megoldhatatlannak tűnő emocionális problémáival.
Megmutatja a nehézségek forrásait és ráébreszti, hogy mindezekért végső soron saját énje a felelős.
Az obszidián oldja a Nyilasok félelmeit és harmonizálja az érzelmeiket.

Bak

A Bak jegy szülöttje saját belső hatalmának és tekintélyének elérésére törekszik és arra vágyik, hogy hiteles, valódi énjét tükröző életet élhessen.
Az obszidián segíti a jólétért tevékenykedni, energiája feloldja a gátlásokat és spontaneitásra ösztönöz.

Vízöntő

Az obszidián minden síkon oldja az energiaáramlás blokádjait, különösen hasznos segítség félelmek ellen. Segíti és erősíti a Vízöntők tisztánlátó képességét.

Belső szilárdságot és erőt ad, nagy mértékben segíti a Vízöntők változási folyamatait.

A rudraksháról

A rudraksha magok Délkelet-Ázsiában, a fákon nőnek, amelyek áfonyához hasonlítanak. A buddhizmusban és a hinduizmusban a gyöngyökről úgy gondolják, hogy belső nyugalmat, békét biztosítanak, és mentesítenek a negatív gondolkodástól. A gyöngyök az idő múlásával sötétebbek lesznek, mivel felszívják a testen lévő olajokat és az energiát. Úgy tartják, hogy ez még erősebbé teszi a rudrakshát.

Bár a rudraksha magok technikailag nem kövek, mégis erőteljes rezgéseket adnak ki, amelyek típusonként változnak. Az összes rudraksha gyöngy az isteni erőt és annak a fizikai világgal való kapcsolatát szimbolizálja. Ezen a kapcsolaton keresztül érthetőbbé válik az Isten és az emberek közötti komunikáció, lehetővé téve az ember számára, hogy a jólét, a kiteljesedés, a gazdagság és a megnövekedett vitalitás rezgéseivel reagáljon. Nagyban növelik a spirituális energiát, segítik a meditációt és a negatív energia kiküszöbölését.

A maláról

A mala egyszerűen egy gyönygyökből álló fűzér, amit a meditáció során szoktak használni. Egy eszköz, ami segít a mantrák számolásában, és egy tapintható vezérfonálként funkcionál, miközben csendben végezzük a meditációs gyakorlatokat.
A mala gyöngyök sokféle anyagból készülhetnek, de mi csak drágaköveket használunk.

A mala gyöngyöket a jógik és a spiritualitást keresők évezredek óta használják, hogy meditáció közben az elméjük fókuszáltságát fenntartsák. A mala Indiában született meg kb. 3000 évvel ezelőtt (Hindu és buddhista gyökerekkel rendelkezik), és egy speciális stílusú meditáció – az úgy nevezett Japa – közben használták, aminek a jelentése: előad, felmond. A mala kifejezés szanszkrit eredetű szó, ami “meditációs koszorú” jelentéssel bír.

Mi a LotusMalánál megadjuk a lehetőséget neked, hogy olyan eredeti buddhista imádsággyöngyöket viselhess, amelyeket kézell készítettek és buddhista papok áldottak meg Indiában és Balin, az “Istenek szigetén”. Tehát eredeti mala ékszert szerezhetsz be, amelyeket valódi vallási személyek áldottak meg annak érdekében, hogy a lehető legerősebb védelmet nyújtsa, és maximálisan hozzásegítsen a bevonzani kívánt pozitív hatások eléréséhez.

A medálról

Ékszereink nem véletlenül vannak ellátva lótuszt ábrázoló medállal, hiszen az indiai védikus hagyományokban a lótuszvirág a tisztaságot, a szépséget, a termékenységet, a jólétet és a szellemi ébredést jelképezi. Noha a sárban gyökerezik, a lótusz fölé emelkedik, hogy virágozzon a napon. Az isteni szépségű és misztikus lótuszvirágot a tisztaság szimbólumának tekintik, mivel az érintetlen és tisztázatlan homályos vizekből származik, és így társul a szellemi megvilágosodáshoz. A lótusz szimbolizmusa a tudatosság tisztaságára, valamint az átalakulás és az ébredés útjára mutat.
A medál cink ötvözetből készült.

A mala használata

A malákat tradicionálisan imádságok és meditációk alatt alkalmazzák. 

Az emberek különböző okokból használják a malákat. Sokan azért hordják, mert divatos kiegészítőként szolgál a viselete, míg mások pedig imádság közben használják. Sokunk szereti használni meditáció közben, mert a segítségével fókuszált és nyugodt marad az elme. A meditációt be lehet építeni a napi rutinba, ami alapjában véve arra szolgál, hogy megéljük a pillanatot, kapcsolatba kerüljünk Földünkkel és a környezettel, valamint a körülöttünk lévő emberekkel. Segít lelassítani és nyugodt pillanatot teremteni, miközben átgondolhatjuk, hogy mi is pontosan amit csinálunk.

A malával való meditálással kapcsolatban az a legnagyszerűbb dolog, hogy segít egyesíteni mind a szent hangok előadásának, az akupresszúrának, a drágakő terápiának és a mély meditációnak a gyakorlatát. Széles körben hitt dolog, hogy ha valaki használja a malát meditációra, és minden gyöngyön keresztülviszi a gyakorlatot, akkor megvilágosodásra lel.

Különböző ujjak használata a mala gyöngyökön, meditáció közben:

Minden egyes ujjunkon kölönböző akupresszúrás pontok vannak, amelyek az agy és a test különböző pontjait kötik össze. A gyöngyök a meridiánpontokat nyomják az ujjak oldalán, az ujjhegy és a felső csukló közötti középpontban. Az egyes ujjak meridiánpontjainak tulajdonságai:

 • Mutatóujj (Jupiter ujj): Bölcsesség, tudás, jólét
 • Középső ujj (Szaturnusz ujj): Türelem
 • Gyűrűs ujj (Nap ujj): Egészség, életerő
 • Kis ujj (Merkúr ujj): Kommunikácó, intelligencia

Jóga közben:

Láttál már gyöngyökből álló jóganyakláncot és elgondolkodtál azon, hogy mi lehet a jelentősége? Nos, a mala gyöngyök használata különösen fontosak a jóga hatodik és hetedik főtagjának a gyakorlásában: dharana (koncentráció), dhyana (meditáció). A mala gyöngy ujjak között tartása egyszerű tudatosságot kölcsönöz a mantra ismétlése közben. A gyöngyök segítenek tisztán tartani az elmét a zavaró tényezőktől és a külső körülményektől. Ez a gyakorlat a koncentráció folyamatos áramlásához vezet.

Vásárlói vélemények

Vásárlói Vélemény
4,0 1 értékelés alapján
Írd meg a véleményed!

Köszönjük, hogy értékelte a terméket!

Véleménye nagyon fontos számunkra. Ossza meg barátaival tapasztalatait!

Filter Reviews:
TM
07. 21. 2021
T M.
Hungary Hungary
Ajánlom ezt a terméket
értékelés

nagyon szép a karkötő és a mala, csak vékonynak tartom a damilt amire fel van fűzve könnyen szakadhat és akkor vége! ennyi pénzért lehetne vastagabb!

Gyakori kérdések

Bárki! A malák hagyományosan  meditációs segédeszközök. Egy gyöngyfüzér, amely segít fókuszálni. Gyönyörű ékszerkiegészítő is egyben, amely a nap folyamán segít bevonzani a kívánt hatásokat. Amennyiben erőt, szeretetet és további számos pozitív behatást szeretnél birtokolni, egyszerűen viseld az egyik ékszert és segít ezen dolgok sugalmazásában. 

Minden egyes ékszert gyakorlott malakészítők állítanak össze Indiában, Balin, tradicionális technikákat alkalmazva. A láncokon kézi csomózással rögzítik fel a gyöngyöket – ez a mala egyik hiteles vonása. Mindegyik mala lánc és karkötő igazi drágakövek felhasználásával készült (nem használunk műanyagot vagy festett üveget). 

Mivel mindegyik ékszer kézzel készül, drágakövek felhasználásával, ezért mindegyik gyöngy különbözik valamilyen szinten egymástól, minden mala egyedi. Néha a drágaköveken sötétebb, világosabb foltok jelentkeznek, amelyek megjelenése természetes. Mivel nem festettek, ezért lesznek színeltérések a gyöngyök között.

A méretek minden termék leírásában fel vannak tüntetve. Kérünk, vedd figyelembe, hogy mindegyik mala egyedileg, kézzel készített, ezért a méretek hozzávetőlegesek!

A mala gyöngyök tiszteletet és törődést igényelnek, ezért azt javasoljuk, hogy időnként mosd meg őket meleg vízzel és környezetbarát szappannal. Ha szükséges, be is áztathatod egy éjszakára, és puha kefével eltávolíthatod a gyöngyökről a szennyeződéseket. Viszont ne felejtsd el teljesen megszárítani, mielőtt újra hordanád! 

A megrendelt termékét az MPL (Magyar Posta) szállítja neked a megadott címre, vagy a kiválasztott Posta Pontra, illetve Posta Csomagpontra. A megérkezéséről e-mail értesítőt is küldünk.