LotusMala Ametiszt szett

A LotusMala Ametiszt szett egy 108 gyöngyből álló nyakláncot és egy méretre szabott karkötőt tartalmaz.

Az ametiszt nyugtató hatással bír az idegrendszerre, miközben segít kitisztítani az aurát.

Egyszerre szerezheted be a LotusMala Ametiszt nyakláncot és a LotusMala Ametiszt karkötőt, most kedvezményes áron!

13 900 Ft

Valódi ásványok

Minden ékszer eredeti, természetes és minőségi ásványokból készült

Kézzel készült

Gyakorlott malakészítők, sajátkezűleg állítják össze Indiában és Balin

Megáldott ékszerek

Buddhista papok által megáldott ékszer a spiritualitás biztosítéka

Több, mint egy ékszer

Jelentőségteljes eszköz

Tibetben az ametisztet Buddha szent kőként tartotta számon. A türelmetlenség gyógyításáról is ismert, valamint az energiák kiegyensúlyozásáról, a mentális nyugtalanság megszüntetéséről, a tisztánlátás és a megalapozottság megteremtéséről.

Ez a tradicionális buddhista mala ékszer:

Adatok

A csomag tartalma:

-Rugalmas damilra fűzött, 108 db ásványgyöngyből álló mala nyaklánc, rudraksha magokkal, fém medállal
-Rugalmas damilra fűzött, ásványgyöngyből álló karkötő, rudraksha magokkal, fém medállal
-Tárolózsák mindegyik ékszerhez

szerepe

A mala gyöngyöket a hagyományok szerint imádsághoz és meditációhoz használták, de ugyanúgy alkalmazhatóak meghatározott szándékunk bevonzására és összpontosításra is. Tehát nem kell vallásosnak lenned, vagy spirituális gyakorlatokat űznöd ahhoz, hogy legyen egy Malád. Viselheted emlékeztetőül a szándákaid és céljaid eléréséhez, valamint egy nyugodtabb elme, test és szellem megvalósulásának érdekében.

Az ametiszt viselésének jótékony hatásai vannak

Erősíti a szerelmet

Az ametiszt erősíti, harmonizálja a szerelmet és az isteni odaadást.

Női-férfi kapcsolatokat segíti

Elősegíti a férfi – női kapcsolatok egyensúlyát és stabilitását.

Fejfájás csökkentő

Enyhíti a fejfájást, oldja a feszültséget.

Meditáció segítő

Mélyíti koncentrációnkat és figyelmünket, a szellem megnyílik a spirituális tapasztalatok számára.

Egészségügyileg előnyös

Erősíti az immunrendszert, serkenti a hormonképződést. Jótékonyan hat a sérülésekre. Tüdő és légutak rendellenességére is használják

Alvássegítő

Segítségével megérthetjük a látomásokat és az álmokat. Megszünteti az álmatlanságot és nyugodt alvást biztosít.

Pénzügyekben segít

Csökkenti a túlköltekezés és a szerencsejáték-függőségre való hajlamot.

Megfékezi a rossz szokásokat

Segítséget nyújt a dohányzás-, az alkohol- és a drogfüggőség ellen.

"Üzletemberek köve"

Nyugtatja a dühös temperamentumú személyeket. Vitás helyzetekben előnyös

Az ametiszt különösen támogató hatással bír a lobbanékony természetű emberekre, és azokra, akik túlterheltek fizikailag vagy szellemileg. Enyhíti a mentális szorongásokat, amelyek pszichikai feszültséghez és fejfájáshoz vezetnek. Kiváló kristály arra, hogy megnyugtassa azokat, akik hajlamosak a forrófejűségre és könnyen felhúzzák magukat. Az ametiszt segít azonosítani az egyensúlyhiány, betegségeket okozó negatív viselkedés, szokások és érzelmi minták mögöttes okait. Segít megérteni a viselkedés okának és következményeinek a természetét, és segít a jobb döntéshozatalban.

Az ametiszt ásványról

Az ametiszt egy kvarckristály , amely különféle lila árnyalatú, a világos levendulatól a mély ibolyáig. A gyógyítók szerint az ametiszt kristályok spirituális tulajdonságokkal rendelkeznek, és felhasználhatók arra, hogy segítsenek az egyéneknek magasabb szintű tudatosságba lépni . Az ametiszt hídként szolgál a fizikai és az éteri frekvencia között, megteremtve a megvilágosodás megfelelő feltételeit. Úgy gondolják, hogy a levendula kvarc felébreszti a lelket, segítve az embereket életcéljának megvalósításában és ambícióinak megvalósításában.

Az ametiszt neve görög eredetű szó, ami a részegség fosztóképzős alakja, tehát jelentése józan. A görögök úgy vélték, hogy a féldrágakő megvédi őket részegüléstől. Sok évvel később a középkori katonák ametisztből készített amuletteket viseltek, hogy megvédjék magukat a csata során; hitték, hogy a kő gyógyító erejű. Tibetben az ametiszt szentnek számít, és imagyöngyök előállítására használják.
A kristálygyógyítás világában úgy gondolják, hogy az ametiszt segít megtisztítani az elmét, és csökkenti a stresszt, a szorongást. Gyakran használják e célból a követ a meditációban. A gyógyítók úgy vélik, hogy a kővel nyugodt helyiségben való ülés elősegítheti a pihenést és az intuíciót.

Annak ellenére, hogy mennyire elterjedt, az ametiszt évszázadok óta a világ egyik legtiszteltebb köve. Ez a kő gazdag történelemmel rendelkezik, átitatott szépségével lenyűgöző civilizációkból. Az ókori görögök és a rómaiak többféle módon használták fel a kristályt az ékszergyöngyöktől az amulettekig. Ezek az ősi kultúrák nagy jelentőséget tulajdonítottak ennek a kőnek., hiszen úgy hitték, hogy az ametiszt a luxus, a csillogás szinonímája. Mint ilyet, a koronák, a jogarok és a  gyűrűk részeként hangsúlyoztak ki.  A keresztény püspökök, a fenséget és a Krisztussal való szövetséget akarták vele jelképezni. A vallásosság és a cölibátus jeleként is viselték. Még mindig a jobb kezük második ujján hordják a püspökök. 
Az ókori világban az ametiszt a védelem egyik amulettje volt, amelyet az egyiptomi méltóságok a nyakukban hordtak, amikor a városukon kívül utaztak. Hitték, hogy megóvja őket az árulástól és csapdáktól.
A szellemi világban Ametiszt csatlakozást nyújtott Istenhez.
Az ametiszt gyógyító tulajdonságai ugyanannyira sokfélék, mint maga a kő. Leginkább védőkőnek tekintik. Hasznos az elme megtisztításában és a negatív gondolatok elűzésében. Ide tartozik a stressz és a szorongás negatívitása, ezért sokan ametiszttel meditálnak, hogy megszabaduljanak e sötétségtől. 

Szép lila színét a kristályrácsába beépült vasnak és természetes gamma sugárzásnak köszönheti az ametiszt. Leggyakrabban vulkanikus kőzetekben fordul elő gyönyörű kisebb nagyobb kristályos üregekben. Több helyen is fellelhető a világon, úgy mint Brazíliában, Uruguayban, Mexikóban, Afrikában, Indiában, az Egyesült Államokban.   

Az általunk kínált Természetes Ametiszt Lotus Mala készítése során felhasznált ametiszt kőzet is Brazíliában, Amerikában került kinyerésre. Ezzel garantálva, hogy a legmagasabb minőségű drágakövekkel ellátott ékszert viselhess.

Minden felhasznált gyöngyünk 100% -ban eredeti drágakőből készült, nem használunk műanyagot vagy üveget (vagy bármilyen más típusú hamis gyöngyöt) a maláinkban. A malakészítő manufaktúra kis mértékben továbbalakítja a gyöngyöket (ami jellemző az egész drágakőiparra), de csak a legjobb minőségű és a legtermészetesebb köveket használjuk fel. A felhasznált természetes anyagoknak köszönhetően a felhasznált kövek színe és mérete eltérhet. Így biztosítva, hogy egy egészen egyedi és természetes drágakakövekből készült malát hordhassál.

A csakrákkal való kapcsolata

Az ametiszt az egyik legjobb kristály a meditációhoz. Az ametiszt színe magasabb vibrációra serkenti a Harmadik Szem csakrát és a Korona csakrát. Közvetlenül e területek fölé helyezve a kristályt, egy nyugodt meditációs állapotba kerülhetünk, amely a tudatos gondolatok felé irányítja az elmét a mélyebb megértés érdekében. Energiája arra ösztönzi az elmét, hogy alázatosak legyünk, és adjuk át magunkat egy, az elménknél nagyobb és hatalmasabb dolognak, azért, hogy megértsük, hogyan képes az univerzum hatalma irányítani és vezetni az életünket.

Az ametiszt csakragyógyító és kiegyensúlyozó hatása

Harmadik szem csakra

Amennyiben a Harmadik szem csakra nincs egyensúlyban, hajlamos lehetsz túlreagálni mások rólad alkotott véleményét, te pedig ezt ellensúlyozva lekicsinylően viselkedhetsz a másikkal, hogy jobban érezd magad. Ilyenkor irigykedhetsz mások sikereire és képtelen vagy elismerni a sajátjaidat.
Ezzel a kristállyal képes leszel felerősíteni az ösztönös megérzéseidet, kreatív gondolataidat és a vizuális képességeidet.
Az ametiszt segíteni fog egyensúlyba hozni a bal és a jobb agyféltekedet. Jó egészségre ösztökéli az arcüregedet, a szemedet, a füledet és az arcod ápoltságát

Koronacsakra

Amennyiben a Korona csakrája nincs egyensúlyban, úgy azt érzed, mintha nélkülözhetetlen lennél a munkahelyeden, vagy állandó együttérzésre lenne szükséged az észlelt igazságtalanságok miatt. Úgy is érezheted, hogy mások mindig félreértenek, és nehezen tudsz a másik felé gyengédséget és jóindulatot táplálni.
Ennek a kőnek a birtokában képes leszel alávetni magad az univerzum magasabb erőinek, és kapcsolódni a körülötted lévő energiák rezgéseihez.
Segíteni fog kapcsolódni a múlt béli életedhez és meghatározni annak hatásait a jelenlegi életedre.
Elősegíti a test egész ideg- és csontrendszerének működését.

Az ametiszt az alábbi csillagjegyek szerencseköve

Kos

A Kos jegye a fejjel van szorosabb kapcsolatban, ezért is szenvednek gyakran fejfájástól, idegességtől a jegy szülöttei.
Csillapítja a fájdalmat, ellazítja a testét, ha egy ametiszt marokkövet 15–20 percre a homlokára helyez.
A Kosok számára fontos kiegészítő kő az ametiszt.
Tüzes energiájukhoz szellemi inspirációt társít, így a Kos szülött saját spirituális oldalát is felfedezheti és tetteiben megvalósíthatja.

Szűz

A Szűz csillagjegy szülötteinek az ametiszt erősíti az önzetlen szolgálatra való képességeit.
Az ametiszt elmélyíti az élet sokrétű, részletekben gazdag megjelenési formáinak megbecsülését és segíti őket, hogy az egyetlen, mindent magában foglaló erő működését felismerjék.

Skorpió

Az ametiszt felemelő és inspiráló szeretetre tanítja a Skorpió jegy szülöttjét.
Új valóságot mutat nekik anélkül, hogy öncsalásra buzdítana. Az ametiszt a feltétel nélküli szeretet köve.
Erősíti az intuíciót, a koncentrációt és a figyelmet.

Nyilas

A Nyilasoknak az ametiszt megtanítja, hogy ne csak a saját erejükre építsenek, hanem alázattal bízzák magukat saját belső vezetőjükre.
Ez a tudás és tapasztalat a Nyilas számára új dimenziókat nyit meg. Az ametiszt elmélyíti a Nyilasokkal velük született bizalmat az élet értelmében és segíti őket abban, hogy életfeladatukat megvalósítsák.

Vízöntő

A Vízöntőnek megvan a képessége arra, hogy megérezze, mire lesz szüksége neki és az emberiségnek a jövőben, akár 20 év múlva is, mert jó adottságai vannak ahhoz, hogy megérezze a jövőt!
Az ametiszt segíti abban, hogy a jövőre vonatkozó meglátásait gyakorlatiasan alkalmazza. Az ametiszt rezgése lelki békét teremt és kapcsolatba hozza az angyalokkal.

Halak

Az ametiszt ideálisan harmonizál a Halak szülötteinek energiáival.
Nagymértékben erősíti a spirituális tapasztalatok iránti fogékonyságukat, segíti a Halakat abban, hogy bízzanak önmagukban és képesek legyenek tökéletesíteni legbenső lényüket.

A rudraksháról

A rudraksha magok Délkelet-Ázsiában, a fákon nőnek, amelyek áfonyához hasonlítanak. A buddhizmusban és a hinduizmusban a gyöngyökről úgy gondolják, hogy belső nyugalmat, békét biztosítanak, és mentesítenek a negatív gondolkodástól. A gyöngyök az idő múlásával sötétebbek lesznek, mivel felszívják a testen lévő olajokat és az energiát. Úgy tartják, hogy ez még erősebbé teszi a rudrakshát.

Bár a rudraksha magok technikailag nem kövek, mégis erőteljes rezgéseket adnak ki, amelyek típusonként változnak. Az összes rudraksha gyöngy az isteni erőt és annak a fizikai világgal való kapcsolatát szimbolizálja. Ezen a kapcsolaton keresztül érthetőbbé válik az Isten és az emberek közötti komunikáció, lehetővé téve az ember számára, hogy a jólét, a kiteljesedés, a gazdagság és a megnövekedett vitalitás rezgéseivel reagáljon. Nagyban növelik a spirituális energiát, segítik a meditációt és a negatív energia kiküszöbölését.

A maláról

A mala egyszerűen egy gyönygyökből álló fűzér, amit a meditáció során szoktak használni. Egy eszköz, ami segít a mantrák számolásában, és egy tapintható vezérfonálként funkcionál, miközben csendben végezzük a meditációs gyakorlatokat.
A mala gyöngyök sokféle anyagból készülhetnek, de mi csak drágaköveket használunk.

A mala gyöngyöket a jógik és a spiritualitást keresők évezredek óta használják, hogy meditáció közben az elméjük fókuszáltságát fenntartsák. A mala Indiában született meg kb. 3000 évvel ezelőtt (Hindu és buddhista gyökerekkel rendelkezik), és egy speciális stílusú meditáció – az úgy nevezett Japa – közben használták, aminek a jelentése: előad, felmond. A mala kifejezés szanszkrit eredetű szó, ami “meditációs koszorú” jelentéssel bír.

Mi a LotusMalánál megadjuk a lehetőséget neked, hogy olyan eredeti buddhista imádsággyöngyöket viselhess, amelyeket kézell készítettek és buddhista papok áldottak meg Indiában és Balin, az “Istenek szigetén”. Tehát eredeti mala ékszert szerezhetsz be, amelyeket valódi vallási személyek áldottak meg annak érdekében, hogy a lehető legerősebb védelmet nyújtsa, és maximálisan hozzásegítsen a bevonzani kívánt pozitív hatások eléréséhez.

A medálról

Ékszereink nem véletlenül vannak ellátva lótuszt ábrázoló medállal, hiszen az indiai védikus hagyományokban a lótuszvirág a tisztaságot, a szépséget, a termékenységet, a jólétet és a szellemi ébredést jelképezi. Noha a sárban gyökerezik, a lótusz fölé emelkedik, hogy virágozzon a napon. Az isteni szépségű és misztikus lótuszvirágot a tisztaság szimbólumának tekintik, mivel az érintetlen és tisztázatlan homályos vizekből származik, és így társul a szellemi megvilágosodáshoz. A lótusz szimbolizmusa a tudatosság tisztaságára, valamint az átalakulás és az ébredés útjára mutat.
A medál cink ötvözetből készült.

A mala használata

A malákat tradicionálisan imádságok és meditációk alatt alkalmazzák. 

Az emberek különböző okokból használják a malákat. Sokan azért hordják, mert divatos kiegészítőként szolgál a viselete, míg mások pedig imádság közben használják. Sokunk szereti használni meditáció közben, mert a segítségével fókuszált és nyugodt marad az elme. A meditációt be lehet építeni a napi rutinba, ami alapjában véve arra szolgál, hogy megéljük a pillanatot, kapcsolatba kerüljünk Földünkkel és a környezettel, valamint a körülöttünk lévő emberekkel. Segít lelassítani és nyugodt pillanatot teremteni, miközben átgondolhatjuk, hogy mi is pontosan amit csinálunk.

A malával való meditálással kapcsolatban az a legnagyszerűbb dolog, hogy segít egyesíteni mind a szent hangok előadásának, az akupresszúrának, a drágakő terápiának és a mély meditációnak a gyakorlatát. Széles körben hitt dolog, hogy ha valaki használja a malát meditációra, és minden gyöngyön keresztülviszi a gyakorlatot, akkor megvilágosodásra lel.

Különböző ujjak használata a mala gyöngyökön, meditáció közben:

Minden egyes ujjunkon kölönböző akupresszúrás pontok vannak, amelyek az agy és a test különböző pontjait kötik össze. A gyöngyök a meridiánpontokat nyomják az ujjak oldalán, az ujjhegy és a felső csukló közötti középpontban. Az egyes ujjak meridiánpontjainak tulajdonságai:

Jóga közben:

Láttál már gyöngyökből álló jóganyakláncot és elgondolkodtál azon, hogy mi lehet a jelentősége? Nos, a mala gyöngyök használata különösen fontosak a jóga hatodik és hetedik főtagjának a gyakorlásában: dharana (koncentráció), dhyana (meditáció). A mala gyöngy ujjak között tartása egyszerű tudatosságot kölcsönöz a mantra ismétlése közben. A gyöngyök segítenek tisztán tartani az elmét a zavaró tényezőktől és a külső körülményektől. Ez a gyakorlat a koncentráció folyamatos áramlásához vezet.

Vásárlói vélemények

Gyakori kérdések

Bárki! A malák hagyományosan  meditációs segédeszközök. Egy gyöngyfüzér, amely segít fókuszálni. Gyönyörű ékszerkiegészítő is egyben, amely a nap folyamán segít bevonzani a kívánt hatásokat. Amennyiben erőt, szeretetet és további számos pozitív behatást szeretnél birtokolni, egyszerűen viseld az egyik ékszert és segít ezen dolgok sugalmazásában. 

Minden egyes ékszert gyakorlott malakészítők állítanak össze Indiában, Balin, tradicionális technikákat alkalmazva. A láncokon kézi csomózással rögzítik fel a gyöngyöket – ez a mala egyik hiteles vonása. Mindegyik mala lánc és karkötő igazi drágakövek felhasználásával készült (nem használunk műanyagot vagy festett üveget). 

Mivel mindegyik ékszer kézzel készül, drágakövek felhasználásával, ezért mindegyik gyöngy különbözik valamilyen szinten egymástól, minden mala egyedi. Néha a drágaköveken sötétebb, világosabb foltok jelentkeznek, amelyek megjelenése természetes. Mivel nem festettek, ezért lesznek színeltérések a gyöngyök között.

A méretek minden termék leírásában fel vannak tüntetve. Kérünk, vedd figyelembe, hogy mindegyik mala egyedileg, kézzel készített, ezért a méretek hozzávetőlegesek!

A mala gyöngyök tiszteletet és törődést igényelnek, ezért azt javasoljuk, hogy időnként mosd meg őket meleg vízzel és környezetbarát szappannal. Ha szükséges, be is áztathatod egy éjszakára, és puha kefével eltávolíthatod a gyöngyökről a szennyeződéseket. Viszont ne felejtsd el teljesen megszárítani, mielőtt újra hordanád! 

A megrendelt termékét az MPL (Magyar Posta) szállítja neked a megadott címre, vagy a kiválasztott Posta Pontra, illetve Posta Csomagpontra. A megérkezéséről e-mail értesítőt is küldünk.