LotusMala Amazonit szett

A LotusMala Amazonit szett egy 108 gyöngyből álló nyakláncot és egy méretre szabott karkötőt tartalmaz.

Az amazonit nyugtató hatású kő, melynek viseletével azonnal érezni fogod a belső békét és az egyensúlyt.

Egyszerre szerezheted be a LotusMala Amazonit nyakláncot és a LotusMala Amazonit karkötőt, most kedvezményes áron!

13 900 Ft

Valódi ásványok

Minden ékszer eredeti, természetes és minőségi ásványokból készült

Kézzel készült

Gyakorlott malakészítők, sajátkezűleg állítják össze Indiában és Balin

Megáldott ékszerek

Buddhista papok által megáldott ékszer a spiritualitás biztosítéka

Több, mint egy ékszer

Jelentőségteljes eszköz

Az amazonit mala csodálatos ábrázolása a lét virágzásának. Erőteljes energiája van, mint a folyónak, amelynek a nevét viseli, de mégis képes a negatívitás és a harag megszelídítésére és megnyugtatására.

Ez a tradicionális buddhista mala ékszer:

Adatok

A csomag tartalma:

-Rugalmas damilra fűzött, 108 db ásványgyöngyből álló mala nyaklánc, rudraksha magokkal, fém medállal
-Rugalmas damilra fűzött, ásványgyöngyből álló karkötő, rudraksha magokkal, fém medállal
-Tárolózsák mindegyik ékszerhez

szerepe

A mala gyöngyöket a hagyományok szerint imádsághoz és meditációhoz használták, de ugyanúgy alkalmazhatóak meghatározott szándékunk bevonzására és összpontosításra is. Tehát nem kell vallásosnak lenned, vagy spirituális gyakorlatokat űznöd ahhoz, hogy legyen egy Malád. Viselheted emlékeztetőül a szándákaid és céljaid eléréséhez, valamint egy nyugodtabb elme, test és szellem megvalósulásának érdekében.

Az amazonit viselésének jótékony hatásai vannak

Szülést segítő

Az amazonit ősidők óta a szülő nők köveként van számontartva! Elősegíti a fájásokat és megkönnyíti a szülést.

Görcsoldó hatású

Lazító, oldó hatást fejt ki a menstruációs görcsök és az izomgörcsök esetében is.

Agyerősítő hatású

Réztartalma révén erősíti az agyat.

 

Feszültségoldó hatású

Lelki téren is kiegyensúlyozó hatása van, nyugtatólag hat az idegekre. Még önpusztító hajlamok és depresszió esetén is feljegyezték harmonizáló hatását.

Egészségügyileg előnyös

Hasznos a csontritkulásra, a fogszuvasodásra, a kalciumhiányra és a lerakódásokra. Helyreállítja az anyagcsere folyamatokat, amelynek zavarai okozzák ezeket a betegségeket.

Védelmet biztosít

Elnyeli a mikrohullámokat és a mobiltelefon kisugárzását, ezen kívül véd az elektromágneses szennyeződés ellen.

 

Az amazonit ásványról

A mély és ősi vízekhez hasonlóan az amazonit a türkiz-zöld színek varázslatos árnyalataiban tündököl, megnyugtatva a lelket és az elmét. Energiája olyan hatalmas, mint a folyó, amelyről a nevét kapta, és olyan merész, mint legendás női harcosok, amelyekkel kapcsolatban áll. Mégis csillapítja az agressziót, megszelídíti az irracionalitást és megnyugtatja a nyugtalanságot.

Az “Igazság kövének” és a “Bátorság kövének” is nevezik. Felerősíti azt az érzetet, hogy az ember megkeresse önmagát és felfedezze saját maga igazságait és kiteljesedését, hogy túllépjen az ítélkezés félelmén, ne féljen a másokkal való konfrontációtól. Gondoskodik a gondolatok és érzések kifejezésének szabadságáról. Erős határokat állít fel, mind belsőleg önfegyelemmel, mind külsőleg azzal, amit valaki hajlandó megtapasztalni, vagy személyes tér meghatározásakor.

A gyógyulás és a jólét hathatós talizmánjaként az amazonitot gyöngyökké vágják és ékszerekben használják fel az ókori idők óta.  Indiában, Egyiptomban, Szudánban és Mezopotámiában jól ismert, népszerű amulettekő volt, és egykor dekoratív anyagként használták az épületek homlokzatain.  Tutanhamon egyiptomi fáraó kincsei között is találtak amazonittal díszített ékszereket.

Dél-és Közép-Amerikában is ékszerként hordták az amazonitot. Úgy hiszik, hogy az amazonok – a félemetes női harcos törzsek –  pajzsát is ezek a kövek ékesítették. Gyógyszerként is használták az ásványt a  sebeikre és mindenféle betegség ellen. 

A konkvisztádorok nagyra értékelték, mert dekoratív és a kultikus tárgyakba könnyen faragható volt. 

Az amazonit kőzet az Amazon folyóról és az azt körbevevő buja őserdőről kapta a nevét, amely területen eredetileg felfedezték a “zöld köveket”.  

Manapság már nem csak Brazíliában, hanem az Egyesült Államokban, Kanadában, Oroszországban, Indiában is bányásznak amazonitot. 

Az általunk kínált Természetes Amazonit Lotus Mala készítése során felhasznált amazonit kőzet is Brazíliában, Amerikában került kinyerésre. Ezzel garantálva, hogy a legmagasabb minőségű drágakövekkel ellátott ékszert viselhess.

Minden felhasznált gyöngyünk 100% -ban eredeti drágakőből készült, nem használunk műanyagot vagy üveget (vagy bármilyen más típusú hamis gyöngyöt) a maláinkban. A malakészítő manufaktúra kis mértékben továbbalakítja a gyöngyöket (ami jellemző az egész drágakőiparra), de csak a legjobb minőségű és a legtermészetesebb köveket használjuk fel. A felhasznált természetes anyagoknak köszönhetően a felhasznált kövek színe és mérete eltérhet. Így biztosítva, hogy egy egészen egyedi és természetes drágakakövekből készült malát hordhassál.

A csakrákkal való kapcsolata

Természetfeletti gyógyítóként az amazonit megnyugtatja a csakrákat és segít ellazítani a testet. Különösen fiatalító hatással bír a Torok csakrára és a Szív csakrára, minden szinten fokozza a szeretettel való kommunikációt. Segít egyensúlyozni az ember nőies/férfias energiáit, valamint a személyiségét több szempontból is. Felébreszti mások iránti együttérzésedet azáltal, hogy lehetővé teszi, hogy megértsd a probléma mindkét oldalát, és elfogadd a különböző nézőpontokat.

Az amazonit csakragyógyító és kiegyensúlyozó hatása

Szívcsakra

Az amazonit mélyen stimuláló hatással bír a Szívcsakrára és a Torokcsakrára. A mellcsont középpontjában található Szívcsakra szabályozza a külső világgal való interakciónkat, és ellenőrzi, hogy mit fogadunk be és minek állunk ellen. Kiegyensúlyozó képességet ad nekünk abban, hogy önmagunk lehessünk. Amikor a Szívcsakra nincs egyensúlyban, ellenőrzőnek vagy ellenőrzöttnek érezhetjük magunkat egy kapcsolatban, és kritikusak lehetünk mások apró hiányosságaival kapcsolatban. Előfordulhat, hogy nem megfelelő erős érzelmi reakciókkal reagálunk a mindennapi külső ingerekre. A zöld kristály energiáját felhasználják az elzáródások megszüntetésére és a szívcsakra egyensúlyának helyreállítására, segítve a saját igényeink és érzelmeink egyértelmű megértését. Az érzelmi kapcsolatok hanyatlásával és áramlásaival kapcsolatban is segít, megérthetjük azok ciklikus természetét és elfogadhatjuk a változásokat.

Torokcsakra

A Torokcsakra a test hangja. Lényegében egy nyomásszelep, amely lehetővé teszi a többi csakra energiájának kifejezését. Abban az esetben, ha elzáródik vagy nincs egyensúlyban, akkor befolyásolhatja a többi csakra egészségét. Amikor a torokcsakra egyensúlyban van és nyitott, lehetővé teszi annak kifejezését, amit gondolunk és amit érezünk. Kommunikálhatjuk ötleteinket, hiedelmeinket és érzelmeinket, kihozva nagunkból a legjobb énünket a világ számára. Könnyűvé teszi az energiaáramlást a testben és a szellemben is. Az alsó csakrákból felfelé áramló energia folytathatja útját, lehetővé téve a szabad kifejezést és a természetes felszabadulást. A zöldes kék kristály energiája feloldja és kiegyensúlyozza a torokcsakrát. A sötétebb árnyalatok ösztönzik az igazság hatalmát, míg a világosabb árnyalatok rugalmasságot, kikapcsolódást és egyensúlyt teremtenek.

Az amazonit az alábbi csillagjegyek szerencseköve

Bika

Ha a Bika jegy szülöttének a pénz tekintetében rossz szokásai vannak, az amazonit segíthet az erről való leszokásban.
Ha inkább szűkmarkú, akkor megmutatja, hogy ezzel ellentétes hatást vált ki, így segíti egyensúlyban tartani a pénz áramlását.
Az amazonit elűzi az irigységet, akár belőle árad, akár felé irányul! Ez a kő megvédi a Bikát a féltékenységtől, bizalmat ad és bizalmat vonz.

Mérleg

Az amazonit segítségével a Mérleg jegy szülöttje felhagy mások hibáztatásával és képessé válik teljes felelősséget vállalni saját magatartásáért, tetteiért.

Ha használ névjegykártyát, tartsa azokat egy amazonit marokkő alatt, mert ez a kő rezgésével átitatja azokat szerencsével.

Nyilas

A Nyilasnak szüksége van arra, hogy kapcsolatban maradjon önmaga legbelső lényegével, hogy az megkönnyítse a bizonytalanság és instabilitás ellen folytatott küzdelmét!
Segít előhozni azt a birtokában lévő tudást, ami szerint a változás lehetőségeket hoz és az amazonittal képes együtt haladni az áramlással.

Vízöntő

Az amazonit a békesség köve is, segít a Vízöntőnek rátalálni a belső békére és segít azt fenntartani az Őt körülvevő folyamatos változás ellenére is!

Halak

Az amazonit kiegyensúlyozottá teszi a Halakat, oldja a lelki feszültséget és nyugtatólag hat stresszes időszakukban.
A Halak csillagjegy szülötteit mélyen áthatják az érzelmek. A racionális döntések helyett sokszor inkább érzelmekből reagál. Az amazonit segít különbséget tenni az intellektus és az érzelmek között. Fokozza az intuíciót és segít racionálisan megfogalmazni megérzéseit.

A rudraksháról

A rudraksha magok Délkelet-Ázsiában, a fákon nőnek, amelyek áfonyához hasonlítanak. A buddhizmusban és a hinduizmusban a gyöngyökről úgy gondolják, hogy belső nyugalmat, békét biztosítanak, és mentesítenek a negatív gondolkodástól. A gyöngyök az idő múlásával sötétebbek lesznek, mivel felszívják a testen lévő olajokat és az energiát. Úgy tartják, hogy ez még erősebbé teszi a rudrakshát.

Bár a rudraksha magok technikailag nem kövek, mégis erőteljes rezgéseket adnak ki, amelyek típusonként változnak. Az összes rudraksha gyöngy az isteni erőt és annak a fizikai világgal való kapcsolatát szimbolizálja. Ezen a kapcsolaton keresztül érthetőbbé válik az Isten és az emberek közötti komunikáció, lehetővé téve az ember számára, hogy a jólét, a kiteljesedés, a gazdagság és a megnövekedett vitalitás rezgéseivel reagáljon. Nagyban növelik a spirituális energiát, segítik a meditációt és a negatív energia kiküszöbölését.

A maláról

A mala egyszerűen egy gyönygyökből álló fűzér, amit a meditáció során szoktak használni. Egy eszköz, ami segít a mantrák számolásában, és egy tapintható vezérfonálként funkcionál, miközben csendben végezzük a meditációs gyakorlatokat.
A mala gyöngyök sokféle anyagból készülhetnek, de mi csak drágaköveket használunk.

A mala gyöngyöket a jógik és a spiritualitást keresők évezredek óta használják, hogy meditáció közben az elméjük fókuszáltságát fenntartsák. A mala Indiában született meg kb. 3000 évvel ezelőtt (Hindu és buddhista gyökerekkel rendelkezik), és egy speciális stílusú meditáció – az úgy nevezett Japa – közben használták, aminek a jelentése: előad, felmond. A mala kifejezés szanszkrit eredetű szó, ami “meditációs koszorú” jelentéssel bír.

Mi a LotusMalánál megadjuk a lehetőséget neked, hogy olyan eredeti buddhista imádsággyöngyöket viselhess, amelyeket kézell készítettek és buddhista papok áldottak meg Indiában és Balin, az “Istenek szigetén”. Tehát eredeti mala ékszert szerezhetsz be, amelyeket valódi vallási személyek áldottak meg annak érdekében, hogy a lehető legerősebb védelmet nyújtsa, és maximálisan hozzásegítsen a bevonzani kívánt pozitív hatások eléréséhez.

A medálról

Ékszereink nem véletlenül vannak ellátva lótuszt ábrázoló medállal, hiszen az indiai védikus hagyományokban a lótuszvirág a tisztaságot, a szépséget, a termékenységet, a jólétet és a szellemi ébredést jelképezi. Noha a sárban gyökerezik, a lótusz fölé emelkedik, hogy virágozzon a napon. Az isteni szépségű és misztikus lótuszvirágot a tisztaság szimbólumának tekintik, mivel az érintetlen és tisztázatlan homályos vizekből származik, és így társul a szellemi megvilágosodáshoz. A lótusz szimbolizmusa a tudatosság tisztaságára, valamint az átalakulás és az ébredés útjára mutat.
A medál cink ötvözetből készült.

A mala használata

A malákat tradicionálisan imádságok és meditációk alatt alkalmazzák. 

Az emberek különböző okokból használják a malákat. Sokan azért hordják, mert divatos kiegészítőként szolgál a viselete, míg mások pedig imádság közben használják. Sokunk szereti használni meditáció közben, mert a segítségével fókuszált és nyugodt marad az elme. A meditációt be lehet építeni a napi rutinba, ami alapjában véve arra szolgál, hogy megéljük a pillanatot, kapcsolatba kerüljünk Földünkkel és a környezettel, valamint a körülöttünk lévő emberekkel. Segít lelassítani és nyugodt pillanatot teremteni, miközben átgondolhatjuk, hogy mi is pontosan amit csinálunk.

A malával való meditálással kapcsolatban az a legnagyszerűbb dolog, hogy segít egyesíteni mind a szent hangok előadásának, az akupresszúrának, a drágakő terápiának és a mély meditációnak a gyakorlatát. Széles körben hitt dolog, hogy ha valaki használja a malát meditációra, és minden gyöngyön keresztülviszi a gyakorlatot, akkor megvilágosodásra lel.

Különböző ujjak használata a mala gyöngyökön, meditáció közben:

Minden egyes ujjunkon kölönböző akupresszúrás pontok vannak, amelyek az agy és a test különböző pontjait kötik össze. A gyöngyök a meridiánpontokat nyomják az ujjak oldalán, az ujjhegy és a felső csukló közötti középpontban. Az egyes ujjak meridiánpontjainak tulajdonságai:

Jóga közben:

Láttál már gyöngyökből álló jóganyakláncot és elgondolkodtál azon, hogy mi lehet a jelentősége? Nos, a mala gyöngyök használata különösen fontosak a jóga hatodik és hetedik főtagjának a gyakorlásában: dharana (koncentráció), dhyana (meditáció). A mala gyöngy ujjak között tartása egyszerű tudatosságot kölcsönöz a mantra ismétlése közben. A gyöngyök segítenek tisztán tartani az elmét a zavaró tényezőktől és a külső körülményektől. Ez a gyakorlat a koncentráció folyamatos áramlásához vezet.

Vásárlói vélemények

Gyakori kérdések

Bárki! A malák hagyományosan  meditációs segédeszközök. Egy gyöngyfüzér, amely segít fókuszálni. Gyönyörű ékszerkiegészítő is egyben, amely a nap folyamán segít bevonzani a kívánt hatásokat. Amennyiben erőt, szeretetet és további számos pozitív behatást szeretnél birtokolni, egyszerűen viseld az egyik ékszert és segít ezen dolgok sugalmazásában. 

Minden egyes ékszert gyakorlott malakészítők állítanak össze Indiában, Balin, tradicionális technikákat alkalmazva. A láncokon kézi csomózással rögzítik fel a gyöngyöket – ez a mala egyik hiteles vonása. Mindegyik mala lánc és karkötő igazi drágakövek felhasználásával készült (nem használunk műanyagot vagy festett üveget). 

Mivel mindegyik ékszer kézzel készül, drágakövek felhasználásával, ezért mindegyik gyöngy különbözik valamilyen szinten egymástól, minden mala egyedi. Néha a drágaköveken sötétebb, világosabb foltok jelentkeznek, amelyek megjelenése természetes. Mivel nem festettek, ezért lesznek színeltérések a gyöngyök között.

A méretek minden termék leírásában fel vannak tüntetve. Kérünk, vedd figyelembe, hogy mindegyik mala egyedileg, kézzel készített, ezért a méretek hozzávetőlegesek!

A mala gyöngyök tiszteletet és törődést igényelnek, ezért azt javasoljuk, hogy időnként mosd meg őket meleg vízzel és környezetbarát szappannal. Ha szükséges, be is áztathatod egy éjszakára, és puha kefével eltávolíthatod a gyöngyökről a szennyeződéseket. Viszont ne felejtsd el teljesen megszárítani, mielőtt újra hordanád! 

A megrendelt termékét az MPL (Magyar Posta) szállítja neked a megadott címre, vagy a kiválasztott Posta Pontra, illetve Posta Csomagpontra. A megérkezéséről e-mail értesítőt is küldünk.