LotusMala Afrikai türkiz karkötő

A LotusMala Afrikai türkiz karkötő mindamellett, hogy tökéletes eszköz meditációhoz és jógához, még egy gyönyörű ékszerként is funkcionál, amely minden öltözékhez tökéletesen illeszkedik.

Az afrikai türkiz a megújulás köve.

Nagyszerű választás, ha a kisebb darabokat szereted, hiszen ugyanazokat az előnyös tulajdonságokat hordozza magával, mint a hosszabb mala lánc.

 • Rugalmas láncra fűzött, 8 mm átmérőjű gyöngyökből áll.
 • Valódi ásványokból, kézzel készített ékszer.
 • Budhista papok által megáldott fűzér.

5 900 Ft

  Reset options

  A második termék olcsóbb

  • 3900 Ft

Valódi ásványok

Minden ékszer eredeti, természetes és minőségi ásványokból készült

Kézzel készült

Gyakorlott malakészítők, sajátkezűleg állítják össze Indiában és Balin

Megáldott ékszerek

Buddhista papok által megáldott ékszer a spiritualitás biztosítéka

Több, mint egy ékszer

Jelentőségteljes eszköz

Az afrikai türkiz a megújulás köve.
Segít a változás irányába mozdítani az életedet, köszönhetően hatalmas életerő által táplált energiájának.
Természetes energiát fokozó és átalakító hatással bír, ez pedig segíti a test energiájának megújítását és megfiatalítását.

Ez a tradicionális buddhista mala ékszer:

Adatok

 • Rugalmas
 • 8 mm-es gyöngyök
 • Hosszúság: 13-20 cm
 • A lótuszvirág az önmegvalósítás szimbóluma
 • Anyagok: drágakövek, természetes afrikai türkiz, rudraksha magok
 • Fém medál

szerepe

A mala gyöngyöket a hagyományok szerint imádsághoz és meditációhoz használták, de ugyanúgy alkalmazhatóak meghatározott szándékunk bevonzására és összpontosításra is. Tehát nem kell vallásosnak lenned, vagy spirituális gyakorlatokat űznöd ahhoz, hogy legyen egy Malád. Viselheted emlékeztetőül a szándákaid és céljaid eléréséhez, valamint egy nyugodtabb elme, test és szellem megvalósulásának érdekében.

Az afrikai türkiz viselésének jótékony hatásai vannak

Újult erőt ad

Növeli a lelki- és az ellenálló erőt, fokozza a kitartást, elősegíti a kiegyensúlyozottságot.

Felébreszti a lelked

Meditációkor összehangolja elméd, tested és szellemed, lehetővé téve, hogy vibrálónak és tudatosnak érezd magad.

Pozitivitás erősítő

Segít elengedni a negatív szokásokat és a csalódásokat. Magabiztossághoz, higgadtsághoz, pozitív gondolatokhoz segít

Emésztést segítő

Hasi gyulladás, felfúvódás esetén is hasznos lehet. Segít szabályozni a bélmozgást, erősíteni az egész bélrendszert

Egészségügyileg előnyös

Segíti a szív egészségének fenntartását és a támogatja a vérkeringést.

Diabétesz ellen

A vércukorszintre gyakorolt hatása miatt nagyon hasznos a cukorbetegek számára.

Az afrikai türkiz ásványról

Az evolúció köveként az afrikai türkiz pozitív változásokat és átalakulásokat hozhat az életedbe. Ez az ismeretlen felfedezésének vágyát vonja maga után, és végtelen lehetőségekhez segíti az elméd. Megnyitja a szíved és felkészíti a lelkedet arra, hogy pozitív hozzáállással és magabiztossággal merülj el a spirituális birodalomban.

Bár az afrikai türkizt türkiznek hívják, valójában nem hagyományos értelemben vett türkiz. Inkább egyfajta jáspis, amely a gazdag kék-zöld szín mellett, amelyet a hagyományos türkizben szeretünk, sötétebb, tarka foltokkal is rendelkezik. A kő mátrixa gyönyörű fekete és barna szövedékeivel és foltjaival különbözteti meg magát a hagyományos türkiztől.
Ha az afrikai türkiz nem türkiz, akkor micsoda? Mivel ez egyfajta jáspis, és a jáspis egyfajta kalcedon, akkor az afrikai türkiz technikailag a kalcedon egyik formája, mint az achát és annyi más kő. Az afrikai jáspis kristálykvarcot tartalmaz, amely átlátszatlan megjelenést kölcsönöz neki, ellentétben az általában átlátszó acháttal. Más zárványai is vannak, például réz és vas, amelyek hozzájárulnak gyönyörű foltos színpalettájához.

Felépítése és zárványai miatt az afrikai türkiz valójában sokkal keményebb kő, mint a hagyományos türkiz, ami kiválóan alkalmas gyöngyökből készült ékszerek számára. Keménysége a Mohs-skálán 6,5-7 közötti.
Az afrikai jáspis általában sokkal több zárványt tartalmaz, és több más természetes elem van benne, például réz, vasérc és kvarc. Az „igazi” türkiz a vékony erek és a márványozás alapján azonosítható a felszínen, míg az afrikai jáspis általában nagy, sötétebb színű és márványos területekkel rendelkezik.
Ez a misztikus drágakő számtalan ősi gyógy- és szellemi tulajdonsággal rendelkezik. Az eredeti afrikai türkiz sokfélesége miatt is közkedvelt, a smaragd türkiztől a közeli égkékig terjedő árnyalatokban.

Sajnos számos gátlástalan gyöngygyártó létezik, akik az afrikai jáspist különféle festési eljárásnak vetik alá, hogy fokozza a „kékségét” – mindezt azért, hogy valódi türkizként adják el őket. Az eredeti afrikai türkiz gyöngyöket csak eladás előtt tisztítják és csiszolják, ezért gyakran sötétebbek lesznek, mint az „igazi” türkizek.

A legtöbb, Afrikából származó türkiz gyöngyöt szakképzett törzsi kézművesek vágták, formálták és csiszolták.

Az általunk kínált LotusMala Afrikai türkiz nyaklánc készítése során felhasznált afrikai türkiz kőzet is Dél-Afrikában került kinyerésre. Ezzel garantálva, hogy a legmagasabb minőségű drágakövekkel ellátott ékszert viselhess.

Minden felhasznált gyöngyünk 100% -ban eredeti drágakőből készült, nem használunk műanyagot vagy üveget (vagy bármilyen más típusú hamis gyöngyöt) a maláinkban. A malakészítő manufaktúra kis mértékben továbbalakítja a gyöngyöket (ami jellemző az egész drágakőiparra), de csak a legjobb minőségű és a legtermészetesebb köveket használjuk fel. A felhasznált természetes anyagoknak köszönhetően a felhasznált kövek színe és mérete eltérhet. Így biztosítva, hogy egy egészen egyedi és természetes drágakakövekből készült malát hordhassál.

A csakrákkal való kapcsolata

Az afrikai türkiz csakragyógyító és kiegyensúlyozó hatása

Harmadik szem csakra

Metafizikailag az afrikai türkiz evolúciós kő – állítólag segít abban, hogy az életedben szükséges változásokat hajtson végre, és hogy feltárja számodra, hogy mi vár rád a jövőben. Segít egyensúlyban tartani múltadat és jövődet, miközben az igazi önmagaddá válsz. Ez a Harmadik Szem csakrájának köve, amely megnyitja a szemed és az elméd, az új ötletek és valódi célod előtt. Viseld magadon, és érezni fogod a megnyugvását, amikor új lehetőségeket fedezel fel.

Szívcsakra

Az afrikai türkiz csatlakozik a szívhez és a keresztcsonthoz, megmutatva, hogyan éljünk együttérzéssel teli, feltétlen szeretettel árasztott nyitott szívvel. Ennek eredményeként megnyílik a szív és felszabadulnak a félelmek.  Energiamezőt építve maga körül megvédi a szívcsakrát az ártalmas energiáktól. A szívcsakrád kinyitásával felemelő energiát fogsz érezni, amely hajlandóbb lesz a változások befogadására és új élmények megtapasztalására. Vegyél táncórákat, tanulj meg főzni, ismerkedj meg egy új nyelvvel. Ez segíteni fog elengedni a bosszúságot, és nyitottá tesz a megbocsátásra.

Torokcsakra

A torokcsakra a legfontosabbak között van, mert elősegíti a test más csakráinak energiakibocsátását, ami ezen a csakrán keresztül lehetséges, az igazság kimondásával. Ha blokkolva van, az nem csak a torok területét érinti, hanem bármely más területet is, ahol az energiát vissza van tartva a kimondatlan dolgok által. Ha egyensúlyban van, akkor nincs energia-stagnálás, így az elme, a test és a szellem mind összhangba kerülnek, ami a derű és a flow érzését eredményezi. Ez a kombináció segít nyitott szívvel beszélni az igazságról, amit a szeretet, megértés és együttérzés vezérel.

Az afrikai türkiz az alábbi csillagjegyek szerencseköve

bak

A rezgései harmonizálnak a Bakok földies energiáival.

Megerősítik a Bak csillagjegyben születetteket szerénységében, szilárdságában és türelmében.
Ezzel egyidőben nyitottá teszi a lelkét a teremtés sokrétűsége iránt, így esetleges megkérgesedése és egyoldalúsága ellen hat.

rák

A Rákok anyáskodó gondoskodását támogatja az afrikai türkiz, ugyanakkor megszabadítja őket a túlzó emocionális ragaszkodásuktól.

Megtanítja a Rák csillagjegy szülöttét, hogy gazdag érzelmeiket minden életformára képessé váljon kiterjeszteni.

A rudraksháról

A rudraksha magok Délkelet-Ázsiában, a fákon nőnek, amelyek áfonyához hasonlítanak. A buddhizmusban és a hinduizmusban a gyöngyökről úgy gondolják, hogy belső nyugalmat, békét biztosítanak, és mentesítenek a negatív gondolkodástól. A gyöngyök az idő múlásával sötétebbek lesznek, mivel felszívják a testen lévő olajokat és az energiát. Úgy tartják, hogy ez még erősebbé teszi a rudrakshát.

Bár a rudraksha magok technikailag nem kövek, mégis erőteljes rezgéseket adnak ki, amelyek típusonként változnak. Az összes rudraksha gyöngy az isteni erőt és annak a fizikai világgal való kapcsolatát szimbolizálja. Ezen a kapcsolaton keresztül érthetőbbé válik az Isten és az emberek közötti komunikáció, lehetővé téve az ember számára, hogy a jólét, a kiteljesedés, a gazdagság és a megnövekedett vitalitás rezgéseivel reagáljon. Nagyban növelik a spirituális energiát, segítik a meditációt és a negatív energia kiküszöbölését.

A maláról

A mala egyszerűen egy gyönygyökből álló fűzér, amit a meditáció során szoktak használni. Egy eszköz, ami segít a mantrák számolásában, és egy tapintható vezérfonálként funkcionál, miközben csendben végezzük a meditációs gyakorlatokat.
A mala gyöngyök sokféle anyagból készülhetnek, de mi csak drágaköveket használunk.

A mala gyöngyöket a jógik és a spiritualitást keresők évezredek óta használják, hogy meditáció közben az elméjük fókuszáltságát fenntartsák. A mala Indiában született meg kb. 3000 évvel ezelőtt (Hindu és buddhista gyökerekkel rendelkezik), és egy speciális stílusú meditáció – az úgy nevezett Japa – közben használták, aminek a jelentése: előad, felmond. A mala kifejezés szanszkrit eredetű szó, ami “meditációs koszorú” jelentéssel bír.

Mi a LotusMalánál megadjuk a lehetőséget neked, hogy olyan eredeti buddhista imádsággyöngyöket viselhess, amelyeket kézell készítettek és buddhista papok áldottak meg Indiában és Balin, az “Istenek szigetén”. Tehát eredeti mala ékszert szerezhetsz be, amelyeket valódi vallási személyek áldottak meg annak érdekében, hogy a lehető legerősebb védelmet nyújtsa, és maximálisan hozzásegítsen a bevonzani kívánt pozitív hatások eléréséhez.

A medálról

Ékszereink nem véletlenül vannak ellátva lótuszt ábrázoló medállal, hiszen az indiai védikus hagyományokban a lótuszvirág a tisztaságot, a szépséget, a termékenységet, a jólétet és a szellemi ébredést jelképezi. Noha a sárban gyökerezik, a lótusz fölé emelkedik, hogy virágozzon a napon. Az isteni szépségű és misztikus lótuszvirágot a tisztaság szimbólumának tekintik, mivel az érintetlen és tisztázatlan homályos vizekből származik, és így társul a szellemi megvilágosodáshoz. A lótusz szimbolizmusa a tudatosság tisztaságára, valamint az átalakulás és az ébredés útjára mutat.
A medál cink ötvözetből készült.

A mala használata

A malákat tradicionálisan imádságok és meditációk alatt alkalmazzák. 

Az emberek különböző okokból használják a malákat. Sokan azért hordják, mert divatos kiegészítőként szolgál a viselete, míg mások pedig imádság közben használják. Sokunk szereti használni meditáció közben, mert a segítségével fókuszált és nyugodt marad az elme. A meditációt be lehet építeni a napi rutinba, ami alapjában véve arra szolgál, hogy megéljük a pillanatot, kapcsolatba kerüljünk Földünkkel és a környezettel, valamint a körülöttünk lévő emberekkel. Segít lelassítani és nyugodt pillanatot teremteni, miközben átgondolhatjuk, hogy mi is pontosan amit csinálunk.

A malával való meditálással kapcsolatban az a legnagyszerűbb dolog, hogy segít egyesíteni mind a szent hangok előadásának, az akupresszúrának, a drágakő terápiának és a mély meditációnak a gyakorlatát. Széles körben hitt dolog, hogy ha valaki használja a malát meditációra, és minden gyöngyön keresztülviszi a gyakorlatot, akkor megvilágosodásra lel.

Különböző ujjak használata a mala gyöngyökön, meditáció közben:

Minden egyes ujjunkon kölönböző akupresszúrás pontok vannak, amelyek az agy és a test különböző pontjait kötik össze. A gyöngyök a meridiánpontokat nyomják az ujjak oldalán, az ujjhegy és a felső csukló közötti középpontban. Az egyes ujjak meridiánpontjainak tulajdonságai:

Jóga közben:

Láttál már gyöngyökből álló jóganyakláncot és elgondolkodtál azon, hogy mi lehet a jelentősége? Nos, a mala gyöngyök használata különösen fontosak a jóga hatodik és hetedik főtagjának a gyakorlásában: dharana (koncentráció), dhyana (meditáció). A mala gyöngy ujjak között tartása egyszerű tudatosságot kölcsönöz a mantra ismétlése közben. A gyöngyök segítenek tisztán tartani az elmét a zavaró tényezőktől és a külső körülményektől. Ez a gyakorlat a koncentráció folyamatos áramlásához vezet.

Vásárlói vélemények

Gyakori kérdések

Bárki! A malák hagyományosan  meditációs segédeszközök. Egy gyöngyfüzér, amely segít fókuszálni. Gyönyörű ékszerkiegészítő is egyben, amely a nap folyamán segít bevonzani a kívánt hatásokat. Amennyiben erőt, szeretetet és további számos pozitív behatást szeretnél birtokolni, egyszerűen viseld az egyik ékszert és segít ezen dolgok sugalmazásában. 

Minden egyes ékszert gyakorlott malakészítők állítanak össze Indiában, Balin, tradicionális technikákat alkalmazva. A láncokon kézi csomózással rögzítik fel a gyöngyöket – ez a mala egyik hiteles vonása. Mindegyik mala lánc és karkötő igazi drágakövek felhasználásával készült (nem használunk műanyagot vagy festett üveget). 

Mivel mindegyik ékszer kézzel készül, drágakövek felhasználásával, ezért mindegyik gyöngy különbözik valamilyen szinten egymástól, minden mala egyedi. Néha a drágaköveken sötétebb, világosabb foltok jelentkeznek, amelyek megjelenése természetes. Mivel nem festettek, ezért lesznek színeltérések a gyöngyök között.

A méretek minden termék leírásában fel vannak tüntetve. Kérünk, vedd figyelembe, hogy mindegyik mala egyedileg, kézzel készített, ezért a méretek hozzávetőlegesek!

A mala gyöngyök tiszteletet és törődést igényelnek, ezért azt javasoljuk, hogy időnként mosd meg őket meleg vízzel és környezetbarát szappannal. Ha szükséges, be is áztathatod egy éjszakára, és puha kefével eltávolíthatod a gyöngyökről a szennyeződéseket. Viszont ne felejtsd el teljesen megszárítani, mielőtt újra hordanád! 

A megrendelt termékét az MPL (Magyar Posta) szállítja neked a megadott címre, vagy a kiválasztott Posta Pontra, illetve Posta Csomagpontra. A megérkezéséről e-mail értesítőt is küldünk.